Nokia ir RIM: Tegul Apple mums neklijuoja savo problemų

Didžiausias telefonų gamintojas pasaulyje Nokia ir kitas stambus gamintojas RIM, kuris gerai žinomas dėl savo Blackberry telefonų serijos, patarė S. Jobsui neklijuoti savo problemų, nes normaliu naudojimu jų telefonų modeliai panašių problemų neturi.

Nokia sako, kad kurdami naujus telefonų modelius visų pirma žiūri į ryšio signalo priėmimo kokybę, o tik vėliau tobulina dizaino ypatumus. Gigantas patvirtino, kad signalo priėmimo lygis iš tiesų gali kisti jį laikant vienaip, ar kitaip rankoje, tačiau ne drastiškai, kad ryšys dingų išvis.

RIM buvo dar griežtesnė Apple atžvilgiu ir prašė jos nekišti į „atenogeitą“. Kompanija ypač supyko po to, kai Apple vidiniuose testuose pasirodė jos Blackberry Bold 9700 išmanusis telefonas. Visą šią situaciją RIM atstovai pavadino „nesąmone“ ir pabrėžė, kad normaliam darbui su telefonu jų įrenginiams nereikia dėklų ar kokių nors kitų priedų, kurie pagerina ryšį.

RIM primygtinai reikalavo suprasti, kad kompanija nenaudoja jokių technologijų, kurios gali sumažinti priimamų signalų lygį. Gamintojas pabrėžė, kad nei vienas klientas kol kas negrąžino savo Blackberry telefono dėl to, kad jis negaudytų ryšio ar su juo nebūtų galima susišnekėti.

1 Komentaras

  1. adijux parašė:

    Tikrai kvailas žingsnis iš Apple pusės: savo problemų nereikia primetinėti kitoms kompanijoms, stengiangtis išsisukti iš padėties. Man patinka Mac kompiuteriai, ypatingai jų OS, tačiau šį kartą tikrai Apple smuko mano akyse…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.