Nokia N900 jau pradėtas tiekti pardavėjams

Naujasis Nokia galiūnas N900 buvo anonsuotas dar rugpjūtį, tačiau pirmosios produktų partijos pardavėjoms pradėtos tiekti tik dabar. Tikėtina, kad jau greitai Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Rusijoje ir Šiaurės Amerikoje bus galima įsigyti šį įrenginį.

Nokia N900 „interneto įrenginys“ (angl. internet table) yra varomas Maemo 5 operacine sistema, sveria 181 gramus ir turi ištraukiamą QWERTY klaviatūrą. Pasižymi gana dideliu 3.5 colio lietimui jautriu ekranu, kuris geba atvaizduoti 800×480 rezoliuciją. Įrenginio aparatinėje įrangoje matome ARM Cortex-A8 lustą, kuris dirba 600MHz dažniu bei turi PowerVR SGX grafikos branduolį, 256 MB darbinės atminties ir 32GB vidinės atminties. Nepamirštas ir microSD kortelių lizdas bei 5MP kamera.

„Nokia N900 sulaukė labai daug susidomėjo nuo jo pristatymo rugpjūtį, kas atsispindėjo ir produkto išankstiniuose užsakymuose.“, – sakė Jose-Luisas Martinezas, Nseries padalinio viceprezidentas. „Labiausiai dominantis dalykas, manau, yra Maemo operacinė sistema, kuri yra panaši į tas, kurias naudojame staliniuose kompiuteriuose ir pasiūlys pilną interneto naršymo patirtį. Mes manome, kad Nokia N900 taps nepaprastai įdomiu produktu vartotojams, kurie teikia pirmenybę technologijoms.“

Be sutarties telefonas kainuos 500 eurų, kas nėra labai dideli pinigai. Tiesa, verta paminėti ir tai, kad N900 turės integruotą GPS, akselerometrą, FM radiją, skaitmeninį kompasą, 3G, EDGE, HSDPA ir Wi-Fi 802.11 b/g prieigas į internetą bei, žinoma, Buetooth 2.1 bevielio ryšio technologiją. Įrenginys iš tiesų atrodo daug žadantis.


6 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Vienintelis kas verto sitam irenginy- tai Maemo os. Technine specifikacija nera labai jau ispudinga.

  2. forxis parašė:

    man patinka jo isvaizda tai kad turi qwerty irgi tai mano busimasis telefonas turbut 😀

  3. PauliusBa parašė:

    Oho, net 3 qwerty eilutės!

  4. wylx parašė:

    Atrodo įspudingai,bet dar nesu minkęs.
    Teoriškai daug žadantis įrenginys,na praktiškai bus matyt kai pamykinsiu.
    Skaičiau kad baterija silpna tada tai didelis minusas butų.

  5. Fostil parašė:

    Idomu kokia ateitis laukia maemo? Galetu symba retyre\’inti ir maemo kist vien i naujus smartus. Nes kaip os atrodo isties vykus, ypac multi taskingas normalus. Ypac po kitu metu kai iseis dual core cpu mobiliesiems, tai maemo turetu gerai pasirodyt.

  6. nanoWorld parašė:

    Nu ateitis tarp \"geekeriu\" laukia tikrai sviesi. Mobilusis su Debian\’u jiem bus tarsi saldainis 🙂 O kitur sunku prognuozoti. Manau tai priklausys nuo daug faktoriu, tokiu kaip pacios OS veikimo ypatumai (sparta, stabilumas, energijos taupymo aspektai), irenginiu kiekis ir kaina turinciu sia OS, taikomosios programines irangos kiekis ir kt. Siaip as nesu intelektualiuju mobiliuju irenginiu fanatikas, bet man smagu, kad Linux (o ypac mano megstamiausia distribucija – Debian) rado kelia ir iki cia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.