„Nokia“ pardavė net 7.4 milijonus „Lumia“ telefonų, bet tai neišgelbėjo nuo nuostolių

Suomių telefonų gamintojas „Nokia“ šią savaitę, kaip ir daugelis kitų kompanijų, pranešė apie savo 2013 metų antrojo ketvirčio finansinius rezultatus. Nors kompanijai sekasi vis geriau ir geriau, tačiau tai nuo nuostolių neišgelbėjo, bet šių gamintojas tikėjosi dar prieš ketvirtį.


„Nokia“ vis labiau įsibėgėja su „Lumia“ išmaniaisiais telefonais, kurie paremti „Microsoft Windows Phone“ operacinė sistema. Oficialiai buvo pranešta, jog jų per ketvirtį buvo parduota 7.4 milijonai, o tai yra net 32% daugiau, nei tuo pačiu metu praėjusiais metais.

Manoma, jog „Lumia“ išmaniųjų telefonų pardavimai ir toliau akivaizdžiai augs. Tokių įrenginių, kaip kad „Lumia 520” pristatymas, kurie nėra brangūs, taip pat kokybiškų aukštos klasės telefonų, kaip „Lumia 1020”, „Lumia 928” bei „Lumia 925” pasirodymas padės kompanijai kovoti rinkoje bei vytis toli pabėgusius konkurentus „Samsung“ bei „Apple“.

Prakalbus apie pinigus, „Nokia“ per ketvirtį prarado 115 milijonų eurų. Vis dėlto džiaugtis yra kuom, nes tuo pačiu prieš metus buvo prarasta net 824 milijonai eurų. Kompanija ypač patenkinta savo „Nokia Siemens“ divizija, tačiau ji viena nepajėgi „panešti“ visos kompanijos. Nors viskas pamažu juda į priekį tinkama linkme, sunku pasakyti, kada „Nokia“ vėl dirbs pelningai.

Parengta pagal:

MobileBurn

1 Komentaras

  1. alonzo2 parašė:

    Lumia 520 dabar turetu dar labiau nokia pardavimus pakelt…. Naujas su garantija maciau yra uz 529 LT…. Plius dar neseniai isleido/isleis 925,625, ziuresim.. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.