Nokia prie Maemo visiškai pereis 2012 metais?

Nepaisant to, kad didžiausias pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintojas Nokia ir toliau entuziastingai remia savo sukurtą Symbian operacinę sistemą, suomių kompanija ir toliau tęs Maemo platformos adaptaciją savo produktų gamoje.

Kaip pranešama, Nokia planuoja, kad visi N-serijos telefonai jau 2012 turės nebe Symbian, o Maemo platformą. Tai reiškia, kad vis daugiau telefonų 2010 ir 2011 metais naudos pastarąją platformą, kuri įsikūrė ir naujajame internetiniame įrenginyje N900.

Manoma, kad pereidama į Maemo platformą kompanija tikisi naujam gyvenimui prikelti savo išmaniuosius telefonus ir nors šie pardavinėjami vis dar labai gerai, Nokia po truputėlį praranda šią pelningą rinkos dalį Apple iPhone, RIM ir HTC telefonų gamintojams. Tiesa, Nokia šios informacijos patvirtini nenorėjo. Ji ir toliau teigė, kad „Symbian yra išmaniųjų telefonų operacinė sistema pažymėta pirmuoju numeriu“ ir sakė, jog bet kokie komentarai apie jos 2012 metų planus yra daromi „absoliučiai per anksti“.

Tenka pastebėti, kad Nokia visgi nepaneigė to, kad nebaigs Symbian operacinė sistemos gyvavimo savo N-serijos mobiliuose telefonuose. Mes suprantame, kad visiškai paneigti ar patvirtinti šią informaciją yra kiek per anksti.

1 Komentaras

  1. suck4it parašė:

    Jau slepiasi lai jie su tuo savo symbianu.. Niekad man ji nepatiko ir nematau as joje jokiu pliusu..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.