Nuėmus „Ryzen Threadripper“ karščio dangtelį – netikėtumas

„Der8auer“ daro tai ką yra įpratęs: nuiminėja procesorių karščio dangtelius, taip jis pasielgė ir su gautu „Ryzen Threadripper“. Sunkiai nuėmus karščio dangtelį teko nustebti, nes viduje buvo rasti keturi „Ryzen“ lustai, o paprastai tariant, toks procesorius galėtų turėti iki 32 branduolių (4 x 8), nors aktyvuoti tik 16 branduolių. Manoma, kad tik du lustai naudojami, o kodėl po karščio dangtelio jų yra keturi, kol kas lieka paslaptis.

„Der8auer“ dar bandė išsiaiškinti, kurie iš esamų lustų yra aktyvuoti, bet procesorius po karščio dangtelio nuėmimo nebeveikė. Todėl nesugalvokite to daryti patys. Viskas išsamiai video medžiagoje.

3 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Gal santykinai pigiai pasigamina, ir atrakinimus pardavinės?

    Gal Inteliui užantį akmenuką laiko, juolab jau žinant kad Intelis bonuso +2 core padaryt ruošiasi, taip išlaikydami daugiausiai branduolių karūną? O būtų įdomu…

    Tiek broko kad būtų nėra tikėtina, bet irgi šios toks variantas, bet už jį nestatyčiau.

    Ką kiti mąstote?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Man asmeniskai per mazai info, kad susidaryt normalu vaizda. Turbut garantuotai dalis TR bus validation’o nepraeje EPYC’ai, bet islieka klausimai, kokia dalis bus tokiu, jei ne visi, tada kokie bus kiti ir pan. Nekalbant apie klausimus, kiek is tikro gali palaikyti X399 motke, jeigu gali daugiau nei 16C, tada ar bus 1 kanalas per serdi, ar su UEFI atsirakins 6/8 kanalai (mazai tiketina, bet techniskai imanoma suzaidus su vidinem komutacijom/infinyband’u) ir t.t. Belieka laukti.

  2. newdiamond parašė:

    viena versija – kastruotas epyc. Kita versija dummie blokeliai del tolygiu mechaniniu charakteristiku

    P.S CPu po delid mire

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.