Nufotografuotas „Intel Xe-HPG“ (DG2) inžinerinis pavyzdys

Pirmą kartą nufotografuota „Intel“ aukštos spartos diskreti vaizdo plokštė. Šis inžinerinis pavyzdys turi 512 vykdomųjų vienetų ir tai yra pilnai įgalintas galingiausias „Xe“ lustas. Teigiama, kad šiuo metu „Intel“ šiam modeliui svarsto tris aušinimo variantus, o nuotraukose matome vieną iš jų su dviem ventiliatoriais.

Šiomis „Xe-HPG“ vaizdo plokštės nuotraukomis su mumis visais dalinasi „Moore’s Law is Dead“ „YouTube“ kanalas. Taip pat teigiama, kad „Intel“ galingiausia vaizdo plokštė su 512 vykdomųjų vienetų turės iki 2,2 GHz siekiantį dažnį. Šalia taip pat bus 16 GB GDDR atminties, o atminties valdiklis yra 256 bit. Vaizdo plokštė turės 275 W TDP reitingą ir jai reikės 8+6 kontaktų maitinimo.

Pagal dabartinę informaciją, „Intel“ su savo flagmanu taiko į spartą tarp RTX 3070 ir RTX 3080. Teigiama, kad „Intel“ taip pat dirba ties DLSS analogu, kuris vadinasi XeSS. Tai tuo pačiu reiškia, kad DG2 grafikos procesoriai palaikys ir RayTracing. Žinoma, tai nereiškia, kad šios technologijos veiks jau išleidimo metu. Kol kas DG2 vaizdo plokščių išleidimo data nėra žinoma. Manoma, kad išleidimas tikrai neįvyks anksčiau nei ketvirtas šių metų ketvirtis, o pilnavertė DG2 pasiūla galima tik 2022 metais.

2 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Tylos minute pagerbkime programuotojus, kuriems teks optimizuoti intel GPU

    • kernelis parašė:

      Toks ju darbas 🙂 Be to, cia daugiausiai kalba eina apie varikliu ir irankiu dev’us, nes absoliuti dauguma zaidimu dev’u tikrai nekodina „metalui“. Daug kas priklausys nuo to, kiek Intel’is introduce’ins Intel-specific extension’u i visus API. Gal ir nebus dideles tragedijos ten jokios, Intel’is siaip gan megsta atvirus standartus.

      Jeigu Intel ir AMD nebutu kausai, tai abu galetu sutart del vieno bendro (galbut net susede kartu su Microsoft, KHRONOS etc.), kuo atviresnio Super Sampling sprendimo. Abu turetu benedefit’a pries NVIDIA del to. Bet aisku to nebus, prasides faini 1990s vel – kiekvienas brandas savo varianta duos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.