Nuimtas „Ryzen 5 2600“ karščio dangtelis

Puikiai žinomas spartintojas „der8auer“, nuėmė „Ryzen 5 2600“ karščio dangtelį. Kaip ir buvo tikėtasi, tarp karščio dangtelio ir procesoriaus lusto yra ne termo pasta, o metalas. Nepaisant to, kad dangtelis yra prilituotas ši medžiaga vis tiek buvo pakeista skystu metalu, o tai padėjo temperatūrą sumažinti 4 laipsniais. Pats „der8auer“ šio procedūros nerekomenduoja, nes nuimti prilituotą karščio dangtelį yra gan pavojinga, o nauda gan menka. Dar vienas dalykas, kas nustebino spartintoją yra tai, kad naujasis „Ryzen“ lustas yra identiško dydžio kaip ir pirmtako, nepaisant to, kad AMD skelbia naudojanti pažangesnį 12 nm gamybos metodą.

12 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    12LP yra tik marketinginis pavadinimas, kuris nebutinai reiskia, jog visi iki vieno tranzistoriu fiziniai matmenys sumazejo. Siais laikais uztenka pagerinti koki nors viena parametra ir jau deklaruoja mazesni nm skaiciu, nors tai tik inkrementinis seno tech-proceso improve’mentas. Intel su savo 14, 14+ ir 14++ galejo naudot 16, 14 ir 12 nm zymejimus tarkim.

    Man tai keista, kad tokie ale profesionalai kelia tokius klausimus dar.

    • YOman parašė:

      čia gan paprastai ir aiškiai papasakojo kiek iš tikrųjų yra tų nm ir kaip masėms pudrinamos smegenys (Ru)
      Toks nemažas akmenukas į AMD daržą. Sunku nesutikti
      https://youtu.be/xgYMLp_99Rk?list=LLrmnMVqGPd9-qOuvaRPcfRA

      • kernel_panikuoja parašė:

        Techniskai tai yra akmenukas i Global Foundaries darza. AMD formaliai yra fabless gamintojas, jis teoriskai gali uzsakyt gamyba netgi pas Intel, jei anas sutiktu. Foundry imones, kaip ir bet kurios kitos, stengiasi prasukti marketinga ir skambias frazes. Siuo metu tobulinti tech-procesos darosi vis sunkiau, ir tuo paciu skaiciu zymimi tech-procesa pas skirtingas foundry kontoras gali buti ganetinai skirtingi savo savybem, tai is principo tas skaicius dabar nelabai ka reiskia. Tiesiog tokia realybe.

    • IFeelYou parašė:

      Jis overclockinimo profesionalas, o ne tech-proceso žymėjimų. Ir jo klausimas manau visiškai logiškas. Juolab kad kiek žinau fiziniai matmenys ir sumažėjo, tiesiog ta vieta buvo užpildyta juodu siliciu dėl temperatūrinio buferio. Anandtech tą jau senai aprašę.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Po jo to vaikisko meginimo uz-flashint EPYC uefi ant TR motkes ir kazka is to „nustatyt“ as ji laikau social media zvaigzde su brangia iranga. Tau duotu tokius zaislus, kokius turi jis, padarytum ta pati.

        • IFeelYou parašė:

          Na aišku kad jis mėgsta „piarintis“, kitaip pinigų šiais laikais neuždirbsi ir remėjų nepritrauksi. Tačiau jis yra baigęs mechatronikos inžineriją ir yra Top20 Pasaulio overclockerių ir #2 Vokietijoje. O klaidų padaro/pasako visi 🙂
          Turbūt ir Linuso nelabai mėgsti? 🙂

          • kernel_panikuoja parašė:

            Kaip privaciu asmenu tai tu visu daugiau maziau zinomu tech-jotuberiu nei megstu, nei nemegstu, nes as ju paprasciausiai nepazistu. Viesumoje susikurta asmenybe nebutinai atitinka tikraja ir speju dazniausiai neatitinka. Labiau ziuriu i pati content’a ir jo pristatyma, bei kas jame patinka, ir kas ne.

            Linus’as man yra IT showman’as ir tiek. Jo didziausias privalumas yra linksmi video ir charizmatiski ju personazai. Turbut jo content’as labai gerai tiktu pradedantiesiems ar net visai nesidomintiems. Ziuriu gan retai, nebent kokia nors idomia nesamone sugalvoja padaryti 🙂

            Pries Der8auer nieko neturiu. Jis turi didele OC patirti ir idomu content’a, bet retkarciais mane nustebina is neigiamos puses kazkokiu pasirinkimu veiksmuose, kaip kad del to reflash. Ji pasiziuriu reguliariai vien del visokiu ten elektroniniu mikroskopu scan’u, delid’u ir pan.

            AdoredTV tai mane po truputi pradeda uzknisti. Is pradziu buvo gan idomu, bet pastaruoju metu nugrybavo i kazkokias dramas ir samokslo teorijas. Tarkim ten tas rant’as apie Coffe Lake’o turbo daznius man asmeniskai yra bullshit’as, nes ant 8400 is vis nera bedos, o ant 8700 ji pasireiskia tik visiskai sudinuose OEM kompuose. Zodziu pagrindinis trukumas mano galva, kad jis kartais per daug rimtai reaguoja i leak’us ir spekuliacijas.

            GamersNexus patinka del techniskumo, faktu ir duomenu kiekio, nors video man nuobodoki. Apie visokius HardwareUnboxed, Joker Productions ir pan. nuomones nelabai turiu.

            Siaip dabar palyginti mazai ziuriu, seniau daugiau ziuredavau. Zmones uzsiima kas jiems patinka, filmuojasi, kitus sudomina – saunu. Esme gal ta, kad as nesu millennials’as, tai man kazkokio ten soc. media autoriteto zodis dar nebutinai yra objektyvus faktas, tai as kartais pasiziuriu kritiskai/neigiamai i kai ka 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.