Nutekėjo AMD procesorių išleidimo planas

Pasirodė pats naujausias AMD procesorių išleidimų planas. Jame galime pamatyti, kada reikėtų tikėtis būsimų „Zen 2“ procesorių, o taip pat sužinome kokias kodiniais pavadinimais puošis procesoriai. Šis procesorių išleidimo planas buvo parodytas renginyje, kuris buvo skirtas pardavėjams ir platintojams.

Kaip matome, šiemet turime sulaukti „Zen+“ ir antros kartos „Threadripper“ procesorių. 2019 metais pasirodys „Zen 2“ architektūra, ji  nusės trijuose segmentuose: APU, paprastuose procesoriuose ir aukščiausios spartos platformoje. 2020 metais sulauksime „Vermeer“ ir „Renoir“ procesorių, tai galimai „Zen 3“ architektūra naudosiantys lustai, bet planas to nenurodo. Aukščiausios spartos platformai kol kas net nepriskirtas kodinis pavadinimas.

Nuo 2019 metų AMD pradės naudoti kodinius pavadinimus, kurie susieti su žymiais dailininkais.

32 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Dar turėjau mažą viltį, kad bus šių metų pabaigoje zen2… Bet matomai nieko įdomaus nebus, nes intel’is irgi neskubės.

  2. IFeelYou parašė:

    Tai 2800X nebus kaip suprantu…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aš spėčiau, kad kiek vėliau. Kodėl nėra iš karto tai nesuprantu. Šiaip gali ir nebūti, paliks 7 skaičių, kaip pas Intel.
      Bus 2700x vs 8700k

      • ZeroFM parašė:

        Kam tas 2800X(1800X) jei tik visiški idiotai jį galėtų pirkti . Idialus pavyzdys FX-8320 vs FX-9590 / 1700 vs 1800X

        • kernel_panikuoja parašė:

          Kai kainavo 500+EUR tai taip. Dabar, kai 1800X kainuoja 40EUR daugiau nei 1700, tai as, kai nedarantis OC, tikrai damesciau ta 40 del papildomu 600MHz.

          • ZeroFM parašė:

            XMP automatiškai neinsijungs o ir auto oc 2 pelės paspaudimai

            • IFeelYou parašė:

              Auto OC yra š… krūva, o ir tų 2 paspaudimų 90% žmonių niekada nedaro ir nedarys. Žmogus nusipirkęs CPU nori turėti veikiantį CPU, o tokie žaidimai yra skirti entuziastams. Daugelis žmonių manau net neinstaliuoja motininių sukurtų OC programų su visais tais Auto OC.
              O šiaip dėl pirkimo tai visada atsiras kas norės geriausio, o ne tenkinsis 1700.

            • IFeelYou parašė:

              Ir kaip kernel minėjo… 40 eur skirtumas yra juokingas. Ką tu už juos nusipirksi? Maximoje maisto 2 dienom? Bomžpakių? 🙂

              • ZeroFM parašė:

                Aušintuva nusipirksiu , ventiliatorius korpusui .
                O ir kaip pats sakai tas durnas vartotojas pažiūrėjes į spec ( branduolių skaičių ) ims pigesnį cpu su aušintuvu nei kad be jo .

                • IFeelYou parašė:

                  Kokį aušintuvą su ventiliatoriais korpusui imsi už 40 eur? 😀 Ir man pasakyk tą paslaptį.

                • ZeroFM parašė:

                  Klausk eilinio Jono kuris pirks , aš tai turiu kuo aušinti ( ek waterblock , 2x rez , corsair H110 , H110i GT , 4x corsair sp 140 , 2x corsair 140af 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Oligarchas. Buožė. Koloniukas #2.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Na, as naudoju Linux, tai man bet kuriuo atveju OC apps’ai neveiks. OC as nedarau del keliu priezasciu: a) OC darymas man nera malonumas b) ant linux multithreaded ilgalaikiu build’u (as tokius reguliariai darau), kai tarkim buildini visa distributyva, OC kartais inesa random’inius fail’us, nors visokie PRIME95 sukasi be priekaistu. Nera kritine beda, bet rasti stabilu konfiga uzima atitinamai daugiau pastangu ir c) daryti maza OC neapsimoka perf prasme, o daryti dideli OC reikia nemazu islaidu, tuo tarpu perf prasme didelis OC irgi retai kada priduoda daugiau ~15%, ypac mano load’uose.

              As pirkciau 1800X su kokia pigesne motke ir tiek. Del XMP tai geras pastebejimas, bet iki siol naudojau Intel, tai ten su XMP nebuna tokiu ilgu dramu, kaip pas Ryzen’us 🙂 Mano load’e RAM dazis/velinimas nera svarbu, daug svarbiau daznis ir I/O/SSD.

              O siaip skonio reikalas. Sutinku, kad racionaliausia price/value prasme butu pirkti 1700 ir deti OC, bet man geriau primoketi 40EUR ir nesukt galvos. Arba pirkt ta pati 1700 ir naudot be OC, ir nesukt galvos 🙂

              • Stipena parašė:

                Niekad nesakyk kad X versija pirkti geriau, nes sules smegenis čia visi. Iš praktikos patariu 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Taip. Ir šiukštu nepaminėk žodžio Apple jokiam kontekste (net apie obuolių pyragą kalbėdamas) nes išvadins tave mankurtu, šiukšle, vagiu, religiniu fanatiku, blondine ir visaip kitaip 🙂

                • kernel_panikuoja parašė:

                  😀 Ne tai, kad X’ai geriau, tiesiog as ne visada einu tuo value maksimizacijos visais imanomais budais keliu. Manau, ne vienas as toks.

                  Tarkim, dabar 1700 ir 1700X kaina skirias 10EUR. Mano galva, jeigu ketini pirkti atskira ausintuva ir neketini daryt OC, tai kaip ir obvious imti 1700X, nes gauni papildomus 400MHz bazeje ir nereik terst gamtos gamykliniais cooler’iais 🙂

                  Ir siaip, 1700X + X370 skaitosi maloniai 🙂

                • SoTOP parašė:

                  Nelabai vykęs palyginimas kernel_panikuoja. Nes tavo minėtu atveju kiekvienas nors kiek mąstantis pasirinks 10% daugiau Mhz vietoj 10€ ir nereikalingo gamyklinio aušintuvo.
                  Aš išvis šiaip nesutikčiau su tavo priežastimis dėl ko tu OC nedarai, išskyrus žinoma a. Man pvz. užtenka to fakto, kad paskutiniais metais motininės neretai naudoja tiesiog žiauriai (per)aukštas standartines įtampas, jog aš esant galimybei visada daryčiau viską pats.
                  Aš neįsivaizduoju koks tragiškas turėtų pakliūti R7 1700, kad su jis negalėtų veikti 1800X dažniais stabiliau visus nustatymus nustačius po 5-10 minučių google’nimo, negu paliekant viską kvailų motininių auto nustatymams.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Del skonio nesigincijama – ka gi as daugiau galiu pasakyti 😀

                  Kas del X ir OC – rasiau grynai uz save. Savo nuomones kitiems nekisu, ir tuo labiau pagal savo situacija kitu nevertinu. Vieniem gal verta daryt OC, kiti gal siaip daro, as nedariau ir greiciausiai nedarysiu. Kodel – jau parasiau.

                  Del pacio OC gincytis net neverta, nes viskas priklauso nuo konkrecios situacijos. Kiek as esu pirkes desktop’u, konkreciai mano situacijose, daryti gera OC neapsimokejo. As pasiskaiciuodavau, kiek man tai papildomai kainuos, ir visada budavo taip, kad ta papildoma kaina idejus i stock’ine pradine sistema, man ji gaudavosi greitesne, arba blogiausiu atveju analogiska. Arba tiesiog pirkdavau pigesni PC.

                  Kaip sakiau – to nebandau irodyti objektyviai, sneku kaip buvo man 😉

              • Minde parašė:

                man kazkodel atrodo,kad kad 1800X turi geresne atranka praeje, ir juose taip pat galima daryti OC, kur galutinis skirtumas turetu buti didesnis.

                • Stipena parašė:

                  hwbot pažiūrėjus vidutinius OC dažnius, X versija lenkia non-X ~100MHz. Manau daugiau nieko pridurti nebereikia non-X garbintojams. O 1800X vidurkis didesnis ~60MHz už 1700X.

                • Minde parašė:

                  mane ir tiek tenkina 🙂 as nesiulau niekam imti 1800x. Tik jei pats pirkciau, tai 1800x o veliau 2800x 🙂

                • SoTOP parašė:

                  Stipena, pagal http://www.technews.lt/forum/viewtopic.php?f=4&t=3630 kas 67 procesorius Lietuvoje yra 7980XE. Nieko daugiau pridurti nebereikia 🙂

                • Minde parašė:

                  as oc darau, kada procas neveza. Kompus penku 5 -7 metams su vienu vaizdos kortos pakeitimu (tik mineriai dabar smarkiai pakoregavo plangus). Tad nusipirkes pradziai isvis oc nedarau, paskui kai pradeda trukti smarves oc, on galo daug oc. Kas nebutu keista, to biski oc uztenka. Zaidziant ar dirbant svarbu kad nebutu per ilgai ant max loado. Ir netikiu nors tu ka, kad ten tik toks oc skirtumas. O kokios itampos prie hertzu vidurkiu nera?

                  P.s. Pas mane kompas darbui/laisvalaikiui/zaidimams

        • Andria parašė:

          Kiek pamenu 1800x gaudavo geresnį silicį nei 1700. Mažesni voltažai + kiek didesnis spartinimo potencialas. Passmarke teko matyt 4,2-4,3Ghz veikiančius 1800x. Tai gal tas pats bus su 2800x, išleis tada, kai turės didesnes geresnių lustų atsargas.

        • Minde parašė:

          as vienas is tu idiotu kuris pirktu

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Man tai labai patinka toks stack’as. R7 – tik 8C/16T, R5 – 6C/12T arba 4C/8T + GPU, R3 – tik 4C/4T + GPU. Jokiu nesamoningu GPU pas auksciausius modelius. Paprasta ir aisku, o ne ble intel’io linija su pentiumais, celeronais, uzrakintu OC, atrakintu OC. Nors dar neaisku, ar AMD 5 versiju athlon’u irgi neismes i sub 100USD 🙂

  4. DasMachine parašė:

    Zadejo kova, paskui balandi, dabar jau 2H 2018.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.