Nutekėjo ASUS ir MSI Z490 pagrindinių plokščių vizualizacijos ir kainos

Galime tikrai jausti, kad „Intel“ ruošiasi išleisti „Comet Lake-S“ procesorius staliniams kompiuteriams – gandų apie tai tikrai netrūksta. Su jais pasirodys naujos Z490 pagrindinės plokštės, kurios turi LGA1200 procesoriaus lizdą. Kiek dabar žinoma, šios naujos platformos išleidimas suplanuotas balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje.

Nors iki oficialaus Z490 pagrindinių plokščių išleidimo liko dar šiek tiek laiko, bet jau dabar galima pamatyti kai kuriuos ASUS ir MSI produktus. Tiesa, informacija nutekinta dar ne apie visas šių dviejų kompanijų pagrindines plokštes, tad ateityje sulauksime daugiau naujienų šia tema. Su MSI pagrindinių plokščių vizualizacijomis taip pat paskelbtos ir rekomenduojamos kainos. Pati pigiausia MSI Z490 pagrindinė plokštė kainuos 200 €, o flagmaną „Godlike“ bus galima įsigyti už 960 €. Ar kainos tikros pasakyti sunku.

8 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    MSI kainų negaliu patvirtinti, kad jos tikros, bet Z490 motinos bus solidžiai brangesnės už ekvivalentiškas Z390. Kiek? Kai kurios midrange mažiausiai 50 eurų.

  2. BC00 parašė:

    Neteko to girdėti. Pagal Intel politiką PCIe 4.0 reikėtų kaip tik palikti naujai motinų kartai, nes kaip kitaip stumsi pardavimus jeigu Z490 palaikys Rocket Lake.

    • kernelis parašė:

      Visur raso, kad RL bus siemet. Nu blemba, as tikrai netikiu. Ta prasme jus norit pasakyt, kad isleis desktop CPU, o po keliu menesiu vel isleis desktop CPU? Jeigu taip bus, tai tada pas Intel tikrai kazkoks samatochas vyksta.

      • kernelis parašė:

        Nors ziuriu 7700K ir 8700K tais paciais metais isejo, nu tai jo, gal „makes sense“ tada 😀

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Kiek yra kalbama Comet Lake S turėjo būti išleidžiami praėjusių metų gale, po metų kai pasirodė 9 Core serija. Bet reikėjo naujos silicio versijos, dėl to viskas nusitęsė daugiau nei pusę metų. Tad jei Rocket Lake projektas vyksta lygiagrečiai metų galo išleidimas yra realus Mačiau kalbų, kad Rocket Lake bus irgi labai karštas, nes backportinant į 14 nm nieko gero neišeina su efektyvumu.

          • kernelis parašė:

            Pavelavimas skamba logiskai. O del RL kaitimo tai as nesistebiu – jeigu bus daug maz pilnas portas, vien del AVX-512 ant render load’o turetu normaliai silti prie 14nm.

  3. BC00 parašė:

    SoTOP tiesa, bet tik kaip ir high end motinos turės PCIe 4.0 palaikymą.

    https://www.techpowerup.com/266117/gigabyte-aorus-z490-motherboard-lineup-leaked-pcie-gen-4-readiness-included

    Bet tai nepaaiškina, kodėl midrange bus išbranginti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.