Nutekėjo būsimo žaidimų konsolių lusto kodas

Sekančios kartos žaidimų konsolių išleidimas jau ne už kalnų, bet konkrečių datų dar niekas neturi. Senesni gandai tvirtino, kad tiek „Sony“, tiek „Microsoft“ vėl remsis AMD lustais kurdami savo žaidimų kompiuterius ir tai atrodo gan logiška, nes to, ką gali pasiūlyti AMD, negali niekas kitas.

Ateities konsolių lustas turėtų gauti „Gonzalo“ kodinį pavadinimą, o dabar nutekėjo ir jo kodas. Iš jo galime išskaityti šiek tiek informacijos. 2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9 kodas gali reikšti daugelį dalykų ir jį šifruojame tik pasitelkdami senesnius AMD produktus, tad ne viskas aišku. Priekyje esanti G raidė turi reikšti Gaming, kaip D reiškia Desktop, ar M – Mobile. Kodo gale esantis skaičius 32 turi reikšti procesoriaus 3.2 GHz Boost dažnį, o 10_13E9 potencialiai reiškia grafikos lustą. Manoma, kad tai „Navi 10 Lite“. Kokia galėtų būti šio grafikos procesoriaus konfigūracija nežinoma.

Svarstoma, ar šis „Gonzalo“ lustas remiasi „Zen 2“ ar „Zen+“ architektūra, bet būtų logiška, kad naujieji lustai yra būtent su „Zen 2“ branduoliais. Dvejonei pagrindo davė mažas 3.2 GHz dažnis, bet konsolėms perėjus nuo „Jaguar“ prie „Zen“ branduolių šioje srityje galia ir taip išaugs labai ženkliai, tad didelio dažnio ir nereikia. Manoma, kad „Sony“ yra vienas iš pagrindinių investuotojų kuriant „Navi“ architektūrą. Būtent „Navi“ ir turi varyti „PlayStation 5“ konsolę. Tikimasi, kad apie būsimas žaidimų konsoles iš „Sony“ ir „Microsoft“ išgirdime E3 2019 parodos metu birželio mėnesį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.