Nutekėjo informacija apie „Intel“ „Rocket Lake-S“ platformą

„Roket Lake-S“ platforma turėtų būti išleidžiama 2020 metais, bent jau toks iki šiol buvo planas. Manoma, kad patys „Intel“ apie „Rocket Lake-S“ platformą kalbės artimiausiu metu ir atskleis daug įdomios informacijos.

„Intel“ dar apie „Rocket Lake-S“ nekalbėjo, bet nutekėjusi diagrama parodo šį tą įdomaus. „Rocket Lake-S“ reikės naujų 500 serijos pagrindinių plokščių, kurios turės daug naujų funkcijų. Bene svarbiausia iš jų yra PCIe 4.0 palaikymas. Kaip matome, „Rocket Lake-S“ procesoriuose iš viso bus 20 PCIe 4.0 linijų. Taip pat bus padvigubinta DMI magistralė, iki PCIe 3.0 x8. Su pagrindinėmis plokštėmis dar gausime „Thunderbolt 4“ ir USB 3.2 20 G palaikymą.

Patys „Rocket Lake-S“ procesoriai turi gauti naują architektūrą. Skaidrėje nėra pateikiama daugiau informacijos. Pagal senesnius gandus, „Rocket Lake-S“ procesoriai turėtų būti gaminami naudojant 14 nm, o ne 10 nm litografiją. Procesoriams bus adaptuota „Tiger Lake“ architektūra su „Willow Cove“ branduoliu.

4 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Kad jie tures nauja architektura as tikiu, bet kad tai bus pilnas Willow Cove backportas (is kai kuriu leak’u) – tai nelabai. Intel naujos architekturos yra kurtos 10/+ mazgams. Kad padaryti pilna backporta ant 14nm, tektu naudoti 2.5+ karto daugiau silicio ploto 10/+ nm chipo atzvilgiu, kas principe reiskia, reiketu gerokai padidinti esamu serdziu plotus. Geriausiu atveju jie nurez kai kuriuos fycerius, galbut nedes naujo iGPU, pamazins cache, arba galbut darys 14nm MCM. Na, cia tik mano sapaliojimai, bet as pilnu backportu netikiu, bus kazkoks dalinis greiciausiai.

    Numatomas laikas irgi idomus. Tipo 2020 ~Q2 iseina Comet Lake’ai, o jau Q4 visiskai nauja seima? Itartina. Matysim, kas cia gausis jiems.

  2. SoTOP parašė:

    Pirkėjams būtų tik geriau, jeigu Intel turės kažką geriau nei Skylake prieš Zen3.

  3. BC00 parašė:

    Šiek tiek baisu, kad nebūtų pernelyg geriau. Kad vėl nesugrįžtume į senus niūrius laikus…

    • kernelis parašė:

      Be savo 10/7nm jie nelabai turi sansu padaryti kazka pernelyg gerai. Hipotetiskai snekant toks dalykas kaip 14nm MCM (ar didele monolitine serdis) labai mazai tiketina del fabriku resurso situacijos, todel pagal braduoliu skaiciu jie nepakonkuruos. Atitinkamai RL net ir turintis dideli IPC suoli veikiausiai netures daugiau 8C modelio. As manau blogiausia situacija yra ~2017 situacijos atstatymas, kai AMD tures daugiau silpnesniu branduoliu, o Intel maziau stipresniu. Si karta butu ne 4 vs 8, o 8 vs 16 ir tiek.

      Kitavertus, tai as manau tas RL leak’as yra nieko daugiau, kaip haipo kelimas is pacio Intel. Siais metais bus CL. RL greiciausiai bus kitais metais. Bet kuriuo atveju, RL konkuruos su ZEN3 realiai, ir priklausomai nuo kada iseis, gali buti ir ZEN4 ne uz kalnu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.