Nutekėjo ir „AMD Ryzen 9“ procesorių specifikacijos

Kažkas pasistengė nutekinti ir „AMD Ryzen 9“ aukščiausios spartos platformos procesorių specifikacijas. Keista ar ne, bet kone tuo pat matu pasirodė ir informacija apie „Intel Core i9“ procesorius.

Grįžtam prie AMD reikalų. Paaiškėjo, kad „Ryzen 9“ serija turės „Threadripper“ kodinį pavadinimą, o ją sudarys 10, 12, 14 ir 16 branduolių procesoriai, kai kurių jų dažnis sieks iki 4.1 GHz. TDP irgi nekuklus ir bus 125 -155 W, priklausomai nuo modelio.

Šios naujos AMD sparčiausios platformos karaliumi bus „Ryzen 9 1998X“. Tai 16 branduolių ir 32 gijų procesorius su keturių kanalų atminties palaikymu. Jo bazinis dažnis bus visai neprastas – net 3.5 GHz, boost režime kils iki 3.9 GHz. Dėl didelio branduolių kiekio ir solidaus dažnio procesoriaus TDP bus 155 W. Norėtume paskelbti jo kainą, bet kol kas jos AMD neatskleidžia, bet galime garantuoti, kad „Ryzen 9 1998X“ nebus pigus.

Manoma, kad nauja AMD aukščiausios spartos platforma X390/X399 debiutuos jau birželį, kartu su „Intel“ X299.

6 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Dazniai sakyciau visai padorus, jei tokie ir bus.

  2. IFeelYou parašė:

    Nu tikrai super. Labai lauksiu abiejų platformų pasirodymo, tiek Intel, tiek AMD. Ypač i9-7900X ir Ryzen 9 1998X. Dažniai aukšti, pagaliau Ryzenuose atsirado reikšmingas skirtumas tarp X ir ne-X. Keista tik kad Intel CPU level 3 cache mažesnės nei 5 ir 6 kartos.

  3. neblogai parašė:

    Kaby X modeliai yra su dviem, ne keturiais atminties kanalais. Intel straipsnyje skaidrėse galima įžiūrėti- kiti procesoriai yra su ‘Vier’, o Kaby X- su ‘Zwei’.
    Na ir įdomu kaip bus su spartinimu, ir kokius dažnius/rezultatus žaidimuose su Skylake X išeis išgauti.

  4. dampis parašė:

    skaiciai tikrai galingi 🙂 kazi kiek tik naudos is tu skaiciu …

  5. Stipena parašė:

    i5-7640K 4c/4t 112W TDP Trololo, watt a joke :DDDDD

  6. nemesis parašė:

    Nesitikėjau i7 4C/4T pamatyti 😀 Nepagalvojau ir apie i9

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.