Nutekėjo „Ryzen 5 7600X“ ir „Ryzen 7 7700X“ „Cinebench R23“ rezultatai

Greymon teigia, kad „Cinebench R23“ vieno branduolio teste „Ryzen 5 7600X“ surinka 19XX taškų, o „Ryzen 7 7700X“ – iki 20XX taškų.  Apkrovus visus branduolius procesoriai atitinkamai surenka 151XX ir 198XX taškų tame pačiame teste. Tai visai geri rezultatai jei būsimus „Zen 4“ procesorius lygintume su „Zen 3“, bet ne tokie geri lyginant su 13 „Core“ serija. Tai yra dėl to, kad „Intel“ padidino mažųjų branduolių kiekį.

Tiems, kuriems įdomu, kodėl dar nematėme CPU-Z testų su „Ryzen 7000“ procesoriais, yra labai paprastas paaiškinimas. Pranešama, kad dabartinės būklės „Zen 4“ procesoriai turi problemą ir negali užbaigti testo. Tai turėtų būti išspręsta netrukus, kai AMD išleis atnaujintą BIOS, tačiau kol kas CPU-Z rezultatų nėra. Problema pasireiškia tuo, kad AMD 7000 serijos procesoriai arba nepaleidžia CPU-Z testo, arba užstringa maždaug ties 80 %, arba gautas rezultatas yra prastas.

6 Komentarai

  1. r00lz parašė:

    Uff
    Ryzen7 7700X vs i5 13600K. Įdomu kaip kainos susidėlios.

  2. Tinkinimas parašė:

    Įdomiausia yra realūs testai, o ne sintetiniai. 🙂

    • SoTOP parašė:

      Čia yra realus testas, renderinimo programose bus praktiškai tokie rezultatai kaip Cinebench. Tik tiek, kad Cinebench gana trumpas, dėl ko Intel sąlyginai atrodo geriau, nes pradžioje veikia agresyviau.

  3. BC00 parašė:

    Panašu, kad multithreading’e midrange Zen 4 modeliai gali turėti rimtų problemų prieš Raptor Lake. Padidintas E branduolių skaičius priduoda savo.

    • kernelis parašė:

      Jei tures problemu – prisuks midrange kainas (darant prielaida kad 5N nebus deficitas, kas gali buti). As ziuriu is kitos puses: jeigu 8 ZEN4 branduoliai mazdaug atsilaiko pries 6 Raptor Core + 8 Gracemont – pats zen4 core’as yra gan gerai vykes nasumo ir greiciausiai efficiency prasme.

      • BC00 parašė:

        Na, kad atrodo sunkiai atsilaikyti bus 🙂 kuo šiaip beveik neabejoju, tai geresniu Zen 4 efektyvumu. Be abejo, bus karšti, bet nebus tiek karšti ir tiek ėdrūs, kiek galingiausi Raptor’iai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.