Nutekėjo šiek tiek detalių apie būsimus AMD APU procesorius

Jau seniai žinome, kad AMD ruošia naujus „Renoir“ APU procesorius, kurie turės „Zen 2“ architektūros procesoriaus branduolius bei kiek atnaujintą grafikos posistemę. Šie procesoriai bus skirti tiek staliniams, tiek ir nešiojamiems kompiuteriams. Paaiškėjo, kad labai ploniems nešiojamiems kompiuteriams bus skirta 15 W „Renoir“ versija, galingesni nešiojami kompiuteriai gaus 45 W naujo AMD APU versiją. Staliniams kompiuteriams bus pritaikyta 65 W „Renoir“ versija, o norintys didesnio energetinio efektyvumo galės pirkti 35 W APU procesoriaus versiją.

Kaip jau minėjome, „Renoir“ turės „Zen 2“ branduolius, o grafikos posistemė turės didžiąją dalį „Vega“ architektūros. Integruota grafika gaus tik atnaujintas vaizdo išvesties ir multimedia dalis iš „Navi“. Didžiausias vykdomųjų vienetų kiekis luste bus 13, o tai yra 832 stream procesoriai. Vidiniuose AMD dokumentuose „Renoir“ integruota grafika žymima RV BXX kodu. RV reiškia „Radeon Vega“ o B raidė ir po to sekantys skaičiai reiškia įgalintų vykdomųjų vienetų kiekį. Pilnai įgalintą integruotą grafiką gaus tik nešiojami kompiuteriai, o staliniams kompiuteriams daugiausiai bus įgalinama 10 vykdomųjų vienetų.

AMD „Renoir“ APU procesoriai bus išleidžiami 2020 metų pradžioje.

3 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Aš va žmonai artimiausiu metu pirksiu nešiojama 14-13.3. Galvojau, kad verta laukt ir bus su Navi… Panašu, kad bus nežymus spartos prieaugis lyginant su 3000 serija… Jeigu tik nepridės Ekstra branduolių.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Manau, kad gali tekti laukti kelis menesius nauju kompiuterius su Zan2 APU.

      Spartos suolis procesoriaus galioje turi buti nemazas. Tas pats kas Zen+ pries Zen 2. Grafika irgi bus geresne, nes daznis del mazesnio nm bus didesnis kazkiek. Be to, negali buti, kad AMD nepasiulys 8 branduoliu. Jei to nepadarys, tai as ju nesuprasiu. Kitas klausimas, kiek kompas tu tokiu APU kainuos.

    • neblogai parašė:

      Kalbant apie iGPU spartą- yra pakankamai nutekėję įrodymų, kad bus palaikoma LPDDR4X. Jei tai bus 4x32bit, kaip Intel Icelake (o ne 2x32bit)- tai stipriai padidės atminties pralaidumas, lyginant su DDR4 2400. Kartu tai bus naudinga ir ilgesniam baterijos veikimui, bet kiek didesnė LPDDR4X delsa gali lemti kiek lėtesnį procesoriaus darbą. Tikėkimės, viskas išaiškės jau greit, per CES, Sausio pradžioje.
      Bet jei ruošiesi pirkti artimiausiu metu, ir Lietuvoje- tai turbūt Renoir nerasi. Pagal ankstesnių AMD mobilių procesorių išleidimo patirtį- gal ir bus koks vienas kitas ankstyvas modelis su naujuoju procesoriumi išleidžiamas jau žiemą, pvz JAV rinkoje. Be to, paprastai tokių pristatomųjų modelių vartotojams tekdavo pabūti beta-bandytojais. O normalų modelių masės išleidimą nešiojamų gamintojai daro Gegužės- Liepos laikotarpiu, ir pagal savo, ne procesoriaus gamintojo ciklą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.