Nutekinta „Alder Lake-S“ procesoriaus nuotrauka

Nutekėjo pirmoji 10 nm „Intel“ procesoriaus staliniams kompiuteriams nuotrauka. Tai yra „Alder Lake-S“ procesorius, o jų išleidimas suplanuotas antroje 2021 metų pusėje. Kiek dabar yra duomenų, „Alder Lake-S“ išleidimas turėtų įvykti paskutiniame ketvirtyje. Priminsime, kad 2021 metų pirmame ketvirtyje taip pat sulauksime „Rocket Lake-S“ procesorių, tad tarp „Alder Lake-S“ ir „Rocket Lake-S“ išleidimų bus tik pusmetis.

„Alder Lake-S“ yra hibridinė architektūra, kurioje yra naudojamas big.LITTLE dizainas. „Intel“ planuoja naudoti  8 didelius ir galingus branduolius ir 8 efektyvesnius, bet silpnesnius „Atom“ lygio branduolius. „Intel“ jau seniau patvirtino, kad šie branduoliai yra „Golden Cove“ ir „Gracemont“. „Alder Lake-S“ procesoriai taip palaikys DDR5 atmintį, o, galimai, ir PCIe 5.0, bet tai dar nėra patvirtinta. Naujas procesorių lizdas bus LGA 1700, o tai reiškia net 1700 kontaktų. Būtent tiek turi nuotraukoje matomas procesorius, kuris yra inžinerinis pavyzdys. LGA 1700 procesorių lizdas bus kur kas didesnis už esamą LGA 1200. Šiuo metu daugiau specifikacijų nėra žinoma.

7 Komentarai

  1. Roger2x parašė:

    Gerai, bet daug kas, kas norejo upgrado, prades laukti LGA1700 mamos ir dabartiniai pardavimai letes. Pirks nebent nubai (kuriu siaip tai nemaza), ir kurie tik ir tezino kad TAI yra kompas. Tikrai nematau prasmes pirkti Rocket Lake S, jei jau tais paciais metais iseina Alder’is su visiskai kitu socketu, DDR5

    • kernelis parašė:

      Nebutinai – priklauso nuo to, kas per platforma bus tas AL. Ji labai lengvai gali buti brangesne ant 30-50% del DDR5, nauju motkiu ir pan., tuo tarpu ST nasumas gali buti padidejes nuo RL nezenkliai. Segmentavimas irgi neaiskus – tarkim zaidimams RL 8C16T gali buti net geriau, nei koks nors ten 6C 6C big.Little kastratas. Cia sunku kazka prognozuoti. Kitas dalykas, ne visi upgrade’ina visa platforma. Tie kas eme koki 10gen i3, tik CPU upgrade i RL i5 gali buti labai neblogas variantas, ar i ta pati i7 jei nebus brangus ir VRM nera visiskas garbage.

      • Roger2x parašė:

        Na nezinau, esminis zodis manau yra UPGRADE, jeigu zmogus nores pasitobulinti savo PC vis viena kazkaip ziures i perspektyva. Na gerai daleiskim tas rocket’as bus apie 300evru (kuo as nelabai tikiu) ir del kazkokiu 10 fps, zinant kad tai finishas ir turesi keisti viska norint geresnio rezultato?.. Daleiskim kad LGA1700 netures nasumo pranasumo, bet ji tures bent kazkokias perspektyvas. Na zmoniu visokiu yra, tai tik mano abejones del INTEL marketingo

        • kernelis parašė:

          Jeigu svarbu perspektyva, o ne konkretus tuo metu gaunamas produktas, tai Intel pirkt is vis neapsimoka, nes AMD lizdai yra supportinami daug ilgiau. Tada geriau jau laukt AM5 ar kazko panasaus.

          Kaip sakiau – cia priklauso nuo situacijos. Ne visi gali laukti. Ne visi nori upgrade’inti visa platforma. Ne visi apskritai daro tuos upgrade’us. Ir siaip net neaisku, ar AL iseis kitais metais ir kokios bus jo savybes.

          • svabas2 parašė:

            koks dar ten „geras AMD CPU suderinamumas su motininėm“ kai patys AMD platformos turėtojai sako, kad reik labai atsargiai rinktis motininę ir ramus, nes kitaip prasideda nesamonės. jei naujas CPU su nauja architektūra ir funkcimom tai gal ir motininė turi būti su nauju čipsetų optimizuota gresniam procesoriui

            • kernelis parašė:

              As rasiau apie lizdo/chipset’o support laika, o ne RAM suderinamumo problemas, kas yra visai kita tema. Jeigu nori rast kuo prisikabint su savo tais intel/nvidia fanbojiskais issisokimais, tai bent jau daryk tai logiskai ir pagristai, ir i tema.

              Is kitos puses suprantu, kad po ZEN3 performance unveil ir to fermi 2.0, vadinamo Ampere, Intel/NVIDIA megejams nelengva, bet vistiek – siek tiek subtilumo reiketu 😀

  2. r00lz parašė:

    Naujas aušintuvų tvirtinimas bus?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.