Nutekintas „Ryzen 4000“ serijos APU procesorių sąrašas

igor’sLAB“ tinklapyje pasirodė sąrašas su visais „Ryzen 4000“ serijos APU procesoriais, kurie yra skirti staliniams kompiuteriams. Tie patys procesoriai naudojami ir nešiojamuose kompiuteriuose ir turi „Renoir“ kodinį pavadinimą.

Staliniams kompiuteriams iš viso bus skirti 22 „Zen 2“ APU procesoriai. Kol kas sąraše galime matyti tik OPN kodus, bet ne realius procesorių pavadinimus, bet tai mažai ką keičia. Greičiausi APU procesoriai turės 8 branduolius ir 16 gijų, bet bus siūlomi modeliai ir su 4 bei 6 branduoliais. Sparčiausias 35 W TDP procesorius turės 4,35 GHz turbo dažnį, o 65 W versija galės pasiekti 4,45 GHz dažnį turbo režimu. Kiti procesoriai turės kuklesnį dažnį. APU procesoriai, priklausomai nuo modelio, gaus 8-6 vykdomuosius grafikos vienetus arba kitaip, 512-384 vienetus stream procesorių.

Iki pat šiol dar nėra aišku, kada AMD išleis šiuos „Zen 2“ APU procesorius, bet pastaruoju metu gandų apie juos yra daug. Tai galėtų reikšti, kad išleidimas yra labai arti.

11 Komentarai

  1. zhaltees parašė:

    Bullshit…

    1. 22 modeliai yra gerokai daugiau nei AMD reikia.
    2. Kai kurie turi identiskas specifikacijas.
    3. 1700Mhz CPU 2020 metais ir su bene daugiausia cores/cu lyginant su kitais modeliais???

    Man cia panasiau i testu rezultatus is batcho ka tik iskeptu procesoriu, nei modeliu sarasa. Per daug viskas random.

    • kernelis parašė:

      Nebutinai bullshit. Ne visi cia esantys gali materializuotis i gautinius produktus. Taip pat neaisku. kokia bus desktop’u linija – jeigu atsiras „R9 APU“, tai gali buti nemazai modeliu. o del 1700 ir 8C tai man rodos akivaizdu, kad cia low power variantas, del ko base mazas. Tarp kito, nera lenteliu modeliam nuo 82 iki 104 – ten vapse panasu i mobile variantus, o sutampantys parametrai gali reiksti skirtuma kazkur kitur, kas cia nesimato.

      Zodziu reikia sulaukti ir tiek. Patys parametrai man neatrodo nerealistiski.

  2. Andr parašė:

    Pagaliau kažkas pajudėjo…

    • neblogai parašė:

      Šiaip daug didesnę revoliuciją šitie lustai daro nešiojamų kompiuterių rinkoje- ultrabook kategorijoje jie Intel daužo pasibaisėtinai. O staliniuose kompiuteriuose- tai čia tik verslui/NUC bus šis tas galingesnio, nes Zen2 bei vaizdo plokščių ir taip turim.

      • Andr parašė:

        Tai, kad anaiptol – zen2 APU desktopui kaip nera taip nera

        • neblogai parašė:

          Tai ir sakau, kad jei ir būtų, tai APU nelabai turi privalumų prieš tai, ką jau beveik metus turim (Zen2 CPU + dGPU). Išskyrus kompiuterius verslui ir ~NUC.

          • kernelis parašė:

            Priklausys nuo kainos. Gali buti, kad 8C APU bus gerokai pigesnis, nei 8C CPU. Cia ir gali buti tas privalumas.

            • neblogai parašė:

              Renoir lustas yra ~155mm2 dydžio 7nm, tai kažin ar tai AMD yra pigiau, nei gaminti grynus CPU, kurie yra 120mm2 pigaus 12nm + 80mm2 7nm. Taipogi, dabar laikas kai Sony bei MS turėtų pilna jėga gaminti sau nemažus 7nm lustus konsolėms, kas turėtų riboti 7nm pajėgumus tenkančius AMD. Na o mobiliuose įrenginiuose, Renoir turi rimtą pranašumą prieš varžovą U-serijoje, kuri pati populiariausia- tai abejotina ar jiems yra tikslinga Renoir siūlyti būtent į stalinius kompiuterius ir už pigiau nei Matisse, kai neaišku ar sugebės patenkinti paklausą mobilių lustams.

              • kernelis parašė:

                Kad bus desktop’iniai Renoir tai daugiau maziau jau aisku, tik klausimas kada tiksliai. O del kainos – bus matyt. Privalumas – iGPU, taciau CPU dalis kiek silpnesne del apkarpyto cache pataisykit jei klistu, bet PCIe 3.0 berods jie tik (ir CPU lanes turbut maziau). Jeigu kaina bus kaip 3700X/3800X, tai nelabai matau daug motyvacijos juos pirkti. Dabar 3700X ~330EUR. Mano asmeninis spejimas, kad 8C APU bus kazkas 250-300EUR. Bet velgi, as ne ekonomistas – bus matyt 🙂

                • neblogai parašė:

                  Aš kažkaip galvoju, kad po Intelio 10-os kartos išleidimo AMD oficialiai, arba per pastovias akcijas laikys 3700X kainą ties $300 ar dar žemiau. Tai ir 4700G kaina turėtų atitinkamai būti žemesnė.

  3. BC00 parašė:

    Visai smagu, kai į 65 W sukišama 8C/16T ir dar 8 CUs. Launch kartu su B550 gali būti, kito mėnesio viduryje 🙂

    https://videocardz.com/newz/biostar-leaks-amd-ryzen-4000g-renoir-apus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.