Nutekinta keletas „Core i7-8700K“ spartos testų

Pasirodė keletas aštuntos kartos „Intel“ procesorių flagmano spartos rezultatų. Kaip žinome, „Core i7-8700K“ turi 6 branduolius su 12 gijų, o vieno branduolio Turbo režimas leidžia išvystyti 4.7 GHz, du branduoliai gali veikti 4.5 GHz, keturi – 4.4 GHz, o visi 6 branduoliai – 4.3 GHz. Tiesa, bazinis dažnis yra 3.7 GHz. Naujasis procesorius turės iki 12 MB išaugusią L3 spartinančiąją atmintį, kai praėjusios kartos „i7 7700K“ turi 9 MB L3 atminties.

Taigi, keli testai. Dviejuose „Cinebench“ versijose išbandytas „Core i7-8700K“ gali būti lyginamas su „R7 1700“, kuris turi dviem branduoliais daugiau, bet mažesnį dažnį. Kas atrodo įdomiau, tai vienos gijos rezultatas – čia naujasis flagmanas renka kiek mažiau taškų nei pirmtakas nepaisant 200 MHz didesnio dažnio. Gali būti, kad testai yra netikslūs, bet jei matomi duomenys teisingi, vienos gijos užduotyse „Coffee Lake“ gali būti vienu kitu procentu lėtesni už pirmtakus.

20 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Neblogas CPU turėtų būt.

  2. Minde parašė:

    kaip kai kuriuose testuose pralosia i7700k single thread performance’e turedamas aukstesnius bazainius daznius? Ar cia isvidurkintas rezultatas multithreadiniu operaciju? O tai kuris testas matuoja tik single thread’a?

  3. GreenZebra parašė:

    Mano nuomone I7 7700k + 2 branduoliai

  4. BC00 parašė:

    Kaip tik dabar turiu laimę išbandyti 7900X. W ir °C veržiasi per kraštus…

  5. BC00 parašė:

    Pabandysim koncentruotis į OC kiek leis tam tikri aspektai 🙂 Taip pat gavom pirmą MB su M.2 aušinimu – išbandysim.

  6. koloniukas parašė:

    Nuo šito review tikrai, kad daug kas priklausis.

  7. BC00 parašė:

    Šiaip įprastų testų neplanuoju daryti, bet gal yra kažkas, kas domina?

    • IFeelYou parašė:

      Cinebench būtų neblogai 🙂 Ypac single core. Temperatūros irgi labai domina, kiek užkyla ant OC ir ant stock. Bet labiausiai tai domintų testas, kurio greičiausiai nedarysi: 3D Mark Physics.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.