Nutekintos galutinės „Rocket Lake-S“ i7 ir i9 serijos procesorių specifikacijos

„WCCFTech“ šaltiniai yra tikri, kad žino galutines 11 kartos „Core“ procesorių, kurie priklauso i7 ir i9 serijoms, specifikacijas. Teigiama, kad lentelėje matome paskutinės revizijos specifikacijas, tai turi būti tie procesoriai, kuriuos matysime parduotuvėse. Tiesa, yra minimali galimybė, kad „Intel“ nuspręs padaryti dar vieną reviziją, kas dar šiek tiek padidintų procesorių dažnį.

Lentelėje matomi „Rocket Lake-S“ i7 ir i9 serijos procesoriai turi po aštuonis branduolius. Taip pat visi procesoriai turi tiek pat spartinančiosios atminties, t.y., 16 MB. Dažnio skirtumas tarp i7 ir i9 irgi nėra didelis. Būsimas flagmanas i9-11900K turi maksimalų 5,3 GHz vieno branduolio dažnį, o visų branduolių turbo dažnis yra 4,8 GHz. Palyginimui, i7-11700K turi 5.0 GHz maksimalų vieno branduolio dažnį ir 4,6 GHz visų branduolių turbo dažnį. Kitų procesorių specifikacijas galite pamatyti lentelėje.

Kol kas nežinome, kiek kainuos „Rocket Lake-S“ procesoriai, bet iš specifikacijų matome, kad už i9 seriją permokėti neverta, nes dažnio pranašumas prieš i7 procesorius yra tik apie 4 %. Panašus skirtumas turėtų būti ir spartoje, nebent i7 serijos procesoriai turi kitus apribojimus, apie kuriuos dabar nežinome.

8 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    „Kol kas nežinome, kiek kainuos „Rocket Lake-S“ procesoriai, bet iš specifikacijų matome, kad už i9 seriją permokėti verta, nes dažnio pranašumas prieš i7 procesorius yra tik apie 4 %.“
    Turbūt rašyta „neverta“ tik susitypino „verta“ 🙂

  2. kernelis parašė:

    As tai pazvengsiu, kai 8C Tiger Lake’iniai nesiojami su geru ausinimu duos sitiems i skura 😀

    • SoTOP parašė:

      Kad bus situacijų kur šitaip įvyks tai praktiškai garantuota. Cache posistemė pas TL naujesnė ir didesnė už RL, užduotyse kur tai ypač svarbu RL turėtų būti lėtesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.