„nVidia“ apie sekančios kartos vidutinės spartos GPU kalbės rugpjūčio 20 d.

Panašu, kad „Hot Chips 30“ renginio metu tikrai išgirsime apie sekančios kartos vidutinės spartos vaizdo plokštes. Bloga žinia ta, kad renginys vyks tik rugpjūčio 20 dieną, tad lauksime dar nemažai. Labai tikėtina, kad iki šio renginio aptariamos vaizdo plokštės jau bus išleistos, o tai atitiktų naujausius gandus, kurie sako, jog sekančios kartos vaizdo plokštės turėtų būti išleidžiamos trečio ketvirčio pradžioje. Gerai, kad trečiasis ketvirtis prasideda jau liepą. Daugelis vis dar tikisi kažką konkretesnio apie būsimas vaizdo plokštes sužinoti „Computex“ parodos metu.

„Hot Chips 30“ renginyje apie sekančios kartos vaizdo plokštes kalbės Stuart Oberman. Gaila, bet kažko konkretaus neatskleidžiama. Mes iki šiol nežinome net kokia bus sekanti architektūra, šis slapukavimas daugelį kompiuterijos entuziastų varo į neviltį. Kažkokio padoraus „nVidia“ produktų išleidimo plano mes nematėme jau labai seniai. Dar vienas dalykas: vyksianti prezentacija nebus atvira, bet joje pasakyta informacija tikrai nutekės.

18 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Pagaliau bent kažkas tokio panašaus į realias datas 🙂 Hm, širdis jaučia, kad reikia mažinti šašlykų kepimo intensyvumą savaitgaliais, siekiant kad piniginė per daug nesuplonėtų.

  2. Povilas parašė:

    Tai cia mid range, jeigu tai tiesa, tai 1180/1170 turetu buti isleistos anksciau.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Taip turėtų būti, bet negali žinoti, gal nusprendė užpildyti spragą tarp GTX 1070 ir GTX 1060 😀

    • kernel_panikuoja parašė:

      Mainstream ne tas pats, kas mid range. 1180/1170 yra mainstream’as, kaip pavyzdziui, ir 8600K/8700K. Mainstream’as labiau parduodamu unit’u skaiciu nurodo, o end/range unit’o kaina gamoje.

      • Povilas parašė:

        Tuomet klaida atrasteje, arba nezinom tiksliai kas yra vidutines klases kas mainstream. Man kazkaip visada atrode kad midrange daugiausia buna parduodamu.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Cia nera grieztu matematiniu taisykliu, tai taisyt gal ir nebutina. Gamintoju interpretacijos irgi gali skirtis, o tuo labiau, vartotoju, nes tokiem kaip Jim’as, tai 1080 yra mid range 🙂

          Mano asmenine nuomone, mainstream nurodo produktus, kurie skirti placiajai masei ir ju parduodama daugiausiai imant bendrai. Tarkim GTX1030-GTX1080 man mainstream’as, kaip ir i3-i7 ant LGA1151 ar AM4 Ryzen modeliai. Nors ju tarpe pigesniu modeliu parduodama daugiau, bet brangesni vistiek mainstream’as. Tuo tarpu visokie HEDT modeliai ar 1080Ti / Titan nera mainstream’as. Kur tiksliai ta riba, kazi ar galima pasakyti.

          Zodziu as manau, kad jie snekes apie 1170/1180 GPU, o ne kazkoki 1150/1160. Ta norejau pasakyti savo zinute.

          • Minde parašė:

            patys zaidimu kurejai paciu viduriuko viduriu laikydavo is Nvidios gtx*60 versija. Taip buvo n metu. Gal kai kas is kai kuriu gamintoju laiko gtx*70, bet tai neikeicia esmes.

            Siaip uztektu paziureti kelias Steam’o statistikas. Bendra pasaulio, paskui JAV atskirai, Europos atskirai. Kinija su Indija atskiras bajeris, ten kinioje n milijonu vis dar losia LineAge1.

          • SoTOP parašė:

            Aš sakyčiau, kad 1080Ti dar mainstream. Titanai irgi būdavo mainstream, bet naujasis Titan V jau kaip ir išlipa iš šitos kategorijos.

            • Povilas parašė:

              Idomu kas pas AMD mainstreamas

            • Minde parašė:

              yra dar budas atpazinti mainstream’a pagal supporta, kaina, driverius, reklama ir t.t.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Na, mainstream’as is principo reiskia „placiai paplites“, o kada tiksliai konkretu produkta galime vadinti placiai paplitusiu, o kada ne, as nezinau, nes cia daug kas priklauso nuo konteksto ir tikslines grupes. Kaip Minde ir sake – kazkas, kas mainstream’as vienam regione, kitam gali buti visiskai ne mainstream’as ir pan.

              As tokiu atveju linkes vadovautis tokia klasifikacija, kuria naudoja pats gamintojas. O ka NVIDIA laiko mainstream’u, greitai suzinosime 🙂

  3. Strelok parašė:

    Mainstream nusprendzia pati rinka. Siuo metu mainstream yra gtx 1060, gtx970. Labai mazai daliai reikia geresniu gpu. nebent visokiem entuziastams ir t.t. O prie buvusiu kainu ir gtx 1060 jau nebe mainstream buvo, nekalbant apie gtx 1080 ti. Idomesnis manau bus dalykas kaip sias kortas priims mineriai. Gal reikes pora paimti jeigu pavyks ant paspekuliavimo 🙂

  4. adex parašė:

    ikisiu ir as savo liezuvi del mainstreamo, kazkada pristatinejant rx 4×0, buvo kalbama apie tai jog amd taiko i ten kur didziausia paklausa, ir kalba ejo apie >80% rinkos berods. bet cia velgi neaisku ar i statistika buvo itraukta visokie igpu kur didziaja dali sudaro ar cia buvo diskretiniu gpu rinka. jeigu kalba ejo apie diskretines tai viskas kas auksciau 1060 negali buti mainstreamas globaliu mastu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.