NVIDIA atsiprašė pirkėjų dėl labai ribotos RTX 3080 pasiūlos

Jau prieš RTX 3080 išleidimą sklido informacija, kad RTX 30 serijos vaizdo plokščių pasiūla bus labai ribota, vakar būtent tai ir pamatėme. Nors RTX 3080 vaizdo plokščių siūlė ne viena parduotuvė, bet akimirksniu buvo viskas išpirkta. NVIDIA sako, kad jie neįvertino paklausos, dėl to vaizdo plokščių greitai neliko.

Be to, norintys pasipelnyti panaudojo kompiuterines programas, jog nupirktų kuo daugiau RTX 3080 grafikos kortų ir tada jas už brangiau bando parduoti „eBay“ platformoje.

NVIDIA taip pat išplatino pranešimą ir atsiprašo visų pirkėjų, kurie negalėjo nusipirkti RTX 3080 vaizdo plokštės ir teigia, kad tai įvyko dėl precedento neturinčios paklausos. Tiesa, gamintojas nutyli, kiek vaizdo plokščių buvo parduotuvėse. NVIDIA sako, kad kiekvieną dieną RTX 3080 vaizdo plokštės keliaus į parduotuves ir palaipsniui pasiūla pagerės.

NVIDIA:

“This morning we saw unprecedented demand for the GeForce RTX 3080 at global retailers, including the NVIDIA online store. At 6 a.m. pacific we attempted to push the NVIDIA store live. Despite preparation, the NVIDIA store was inundated with traffic and encountered an error. We were able to resolve the issues and sales began registering normally.

To stop bots and scalpers on the NVIDIA store, we’re doing everything humanly possible, including manually reviewing orders, to get these cards in the hands of legitimate customers.

Over 50 major global retailers had inventory at 6 a.m. pacific. Our NVIDIA team and partners are shipping more RTX 3080 cards every day to retailers.

We apologize to our customers for this morning’s experience.”

35 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tai dar kazkas nori apie kainas pasneketi ?
    Kaip isproteje visi pasidare…
    Toks ispudis, kad ora paskutini pardavineja…
    Po to kaip suprantu antra banga bus verksmu, kokia Nvidia bloga kad nera kortu ir kainos pakilo….

  2. Nukainotas parašė:

    Pilna gerų žaidimų, kuriems užtenka integruoto GPU. Tikrai galima išlaukti bet kokį laiko tarpą. Pažaisi CP pusmečiu vėliau? Vaje, vaje, kokia netektis (:

  3. gedz parašė:

    pilnas ebay tu rtx 3080 pre orderintu, bet dar net neatkeliavusiu, nuo ~1200 iki 2000 jav doleriu. nu reikia is idiotu pelnytis, jei tokiu atsiranda 🙂

  4. Stipena parašė:

    Kodėl neatsiprašė už RT performance nebuvimą? Du metai praėjo, visi tikėjos su sekančia karta RTX ON nebekirs taip per fps, bet pasirodo špyga. Jokio pagerėjimo arba niekiniai keli procentukai.

    • Daemon parašė:

      Matyt, apsimoka šitaip. RT yra ateitis, kam tą ateitį parduoti šiandien?
      Be to, kortų kainos nėr baisiai didelės, RT pajėgumai kils ateinančiose kartose.

    • newdiamond parašė:

      na taigi Quake II RTX ir Minecraft eina gerai, tai ko cia atsiprasineti uz standartini marketing bs 😀

    • Povilas parašė:

      Rt pagerejimas yra ir ne mazas, 2080>3080, aisku nuo 2080ti nedidelis, bet ja lygint reiks su 3090, ir bus matyti flagmanu rt skirtumai.

    • kernelis parašė:

      TBH tai tas raster/RTRT santykio lyginimas yra truputi be rysio. Tam, kad RTRT nekirstu per performance’a, visa architektura turetu buti skirta butent RTRT load’ui. Kadangi tranzistoriu biudzetas ribotas, tai reikstu, kad Ampere raster nasumas turetu buti likes nepakites geriausiu atveju, arba mazesnis uz Turing realesniu atveju, nes visa biudzeta reiketu kisti i RT grandynus. Kolkas daryt toki dizaina paprasciausiai neracionalu. Atitinkamai smarkiai nedidinant serdies, ar neinant prie MCM, RTRT neislyginsi su raster.

      Cia reiketu ziureti i tai, ar uz X suma prie Y nustatymu korta gali duoti normalu RTRT experience ar negali. Esme tai.

      • Stipena parašė:

        Ne, tiesiog nesugebėjo patobulinti savo RT branduolių, nematau čia prasmės kažką teisinti.

        • kernelis parašė:

          Jau rasiau, kad Ampere man asmeniskai nieko ispudingo, tad as paskutinis is cia komentuojanciu kazka „teisinciau“ del sio GPU.

          Prie esamo tech proceso ir silicio ploto RTX dali patobulinti tiek, kad beveik nebutu skirtumo nuo raster, nedarant kompromiso ant raster nasumo yra objektyviai infeasible task’as. Kaip sia situacija vertinti ir kaip handle’inti yra kiekvieno poziurio klausimas, ne visu poreikiai raster ir RTX yra vienodi, taciau atsizvelgus i esama kontento kieki, neaukoti raster man atrodo kaip teisingas sprendimas.

          As suprantu, kad ziurint is high level’io, kaip vartotojui/reviewer’iui, galima pamineti ta fakta, kad is praktines puses santykis tarp raster/RTX nesumazejo, ir kad vistiek bus nemazas performance hit’as – tas naudinga zmonem zinoti, viskas OK cia, tiesiog kazkodel zmones isivaizduoja, jog stebuklingu magic budu NVIDIA galejo padaryti RTX3080 tokia kaip dabar kas del raster, tik dar su N kartu geresniu RTX perf, kad nebutu hit’o nuo raster. Nu tai cia kazkokios fantazijos ir tiek.

          • Povilas parašė:

            As manau vistiek, kad ateityje flagmanu elektros sanaudos tik dides, kad ir prie kokio tech eisim, nes atsiranda nauji feature, ar tiesiog didesni specs. Istorija rodo kad dideja elektra, bet tuo paciu padideja ir sparta. Nekalbu apie entry level plokstes, kalbu apie hiend. Galbut net sulauksime 4x8pin 😀 su sekanciais pcie.

  5. newdiamond parašė:

    as truputi atsilikes, tai tik dabar suzinojau, kad yra programeriu, kurie pasidaro pirkimui programas, kad per launch’a nusipirkti auto ir po to mesti pirmus egzempliorius i koki ebay….

    joooooo pasaulis…

    • StrelokRTX parašė:

      kaip per kiekvieną laucha. Kai didžiulis demand, bet ribotas supply. Bet kaip gamer nexus sakė, kad jeigu verki, kad negali commodity nusipirkti, tai pas tave kitos problemos jau.

  6. svabas2 parašė:

    vakar su savo 2080 Ti Super, pasileidau Crysis Remastered, tai ant 1080p vidutinių nustatymų su RTX on low vos 60 fps. o yra dar trys aukštesni nustatymai: High, Max, ir „Can i run Crysis“. Matyt žaidimo grafika beveik be jokių kompromisų optimizacijoms

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.