„nVidia“ atskleidžia „Titan RTX“

„nVidia“ oficialiai praneša apie naują „Titan“ – „Titan RTX“. Jau aišku iš pavadinimo, kad naujoji vaizdo plokštė palaikys RayTracing technologiją kaip ir kitos RTX vaizdo plokštės. Pranešama, kad „Titan RTX“ siūlys net 130 Teraflops skaičiuojamąją galią ir net 11 Gigarays atlikti RayTracing skaičiavimus.

Kol kas nepranešama, kiek CUDA branduolių turės naujasis „Titan RTX“, bet seniau buvo minimas 4608 CUDA branduolių kiekis, nes tiek maksimaliai turi TU102 lustas. Tikrai žinoma, kad „Titan RTX“ gauna daugiau „Tensor“ ir RayTracing branduolių. Jų kiekis atitinkamai padidintas nuo 544 iki 576 ir nuo 68 iki 72 lyginant su RTX 2080 Ti. Dar vienas netikėtumas su atmintimi, jos kiekis padidintas iki 24 GB, seniau „Titan“ vaizdo plokštės turėdavo tik 12 GB atminties buferį. Dabar visa tai įmanoma dėl tankesnių GDDR6 atminties lustų.

Galiausiai kaina. Niekas nesitikėjo, kad naujas „Titan“ bus pigus produktas, bet „nVidia“ vėl visus nustebino. Už naująjį „Titan RTX“ bus prašoma 2499 USD suma, vaizdo plokštę bus galima įsigyti jau šį mėnesį.

8 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Nu va pabrangino 20xx, o Titan RTX atpigino. Toks jausmas jog rtx 20xx plokštėms buvo įtraukta Titan RTX kainą. 😀 O ir skirtumas nebe toks didelis atrodo tarp 2080ti ir titan rtx.
    P.S. Koloniuk negundo labiau Titan rtx ? 😀

  2. koloniukas parašė:

    +10% spartos už +1000e tikrai, kad gundo 😀 To ZeroFM tai taip, dar bus titan rtx dragon ball z super edition 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.