„nVidia GeForce MX 350“ ir MX 330 vis dar turės „Pascal“ architektūrą

Paskutinės dvi MX vaizdo plokščių kartos turėjo „Pascal“ architektūrą. Dabar aiškėja, kad ir MX300 serija turės „Pascal“ lustus, bet su tam tikrais pasikeitimais. Tad tai nebus paprastas produktų pervadinimas.

MX serijos vaizdo plokštės yra skirtos nešiojamiems kompiuteriams. Šios diskrečios vaizdo plokštės nėra galingos, tad gali patenkinti tik labai nereiklių žaidėjų poreikius. Su MX300 serija gausime šiek tiek daugiau spartos lyginant su pirmtakais. MX330 turi gauti pilnai įgalinta GP108 lustą, tad tai bus tiesioginis MX250 pakaitalas. Priminsime, kad GP108 lustas turi 384 CUDA branduolius ir 64 bit atminties valdiklį.

Su MX350 bus šiek tiek įdomiau, nes vaizdo plokštė gaus GP107 lustą. Jį naudoja GTX 1050 (Ti) vaizdo plokštės. Kol kas tiksliai nežinome, kiek CUDA branduolių bus palikta MX350, bet jų GP107 luste yra 768. Galime būti tikri, kad kažkiek jų bus atjungta. Spekuliuojama, kad jų kiekis galėtų siekti 640 vienetų.

6 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Panašu, kad mx250 negali konkuruoti su 4000 Apu grafika, todėl reikia didinti sparta…

    • neblogai parašė:

      Greičio prasme turėtų gautis beveik panašiai- iki šiol, Picasso APU sparta buvo apie 60% nuo MX150-250. Dabar AMD skelbia pasiekianti 59% aukštesnį Timespy greitį prie tų pačių 15W, taigi 0.6 * 1.59=0.95x, kas praktiškai prilygsta GP108- tačiau APU atveju nekainuoja dGPU ir atmintis jam. Aišku tikrovėje, žaidimuose, viskas bus kiek kitaip, nes tuos 15 Watų iGPU dalinsis su CPU, ir dažniai bus mažesni (taigi tas apsilyginimas tikėtinas tik nešiojamuose su aukštesniu, ~25W cTDP). Dar vienas klausimas- ir kokią atmintį (DDR4 2400 ar 3200, arba LPDDR4X dviem ar keturiais kanalais) gaus nešiojamas- nes kai AMD nenustato standartų- tai tarp nešiojamų su U-serija tikrai bus visokių ‘kūrinių’. Bet su H-serija- tokių bėdų neturėtų būti, ir tai turėtų būti patikimesnis pasirinkimas žaidimui ant iGPU (jei tik nešiojamų gamintojai šį APU taip naudos).
      O nVidia visai protingai elgiasi panaudodama GP107. GP108 lustui vietos rinkoje visgi apmažėja, nors jį dar naudos iš inercijos. Tik įdomu, MX350 bus 128bit, ar pakirptas iki 2-3GB, 64-96-bitų.

      • kernelis parašė:

        Tikroveje zaidimams arba perkamas desktop’as, arba bent jau nesiojamas su mid/high end dGPU. Tie low endiniai dGPU beprasmiai, nes su jais normaliai nepazaisi, tik bereikalingas silumos ir sanaudu taskas 🙂

        Siaip tai AMD mobile APU ir Intel Xe based iGPU turetu tuos low end mobile dGPU padaryt irrelevent per ateinancius kelis metus.

        • AqTrap parašė:

          Ne daug kas nori nešiotis tuos žaidimams skirtus „nešiojamus laptopus“ kurie labiau patampa tiesiog „pernašami“ dėl svorio.

        • neblogai parašė:

          Na dGPU greitį yra kiek sunkiau nešiojamų gamintojams sugadinti, negu iGPU greitį. Perkant nešiojamą žaidimams per iGPU su sakykim Ryzen 5 APU, reikia atidžiai rinktis, kad užtektų cTDP/aušinimo, nes kol nešiojamas neišbandytas tikrovėje- iš jo specifikacijų to niekaip nesuprasi.
          O kad ‘žaidimams’- kai turiu žaidimams stalinį kompiuterį- todėl nevertinu kad nešiojamas turi būti 2019-2020 žaidimams aukšta kokybe, o greičiau 1995-2020, kur 95% geriausių visų laikų žaidimų ir taip aišku kad eis puikiai, o galingesnis iGPU ar minimalus dGPU paveš žemais nustatymais ir naujausius, jei labai prisireiks (/i) kur kelionėje. Na, nes bet kokiu atveju man nešiojamas turi būti lengvas ir mažas, ir bet kokį rimtesnį dGPU dėl to (ir kainos) tikrai aukosiu.

          • kernelis parašė:

            Del senu zaidimu turbut yra prasmes, nes kai kurie senesni zaidimai turi bedu pasileisdami ant Intel iGPU. Pats esu ant to uzsiroves, kai turejau NUC’a, nors su tokia kaip GT730 bedu nekildavo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.