„nVidia“ jau turi milijoną sekančios kartos grafikos procesorių

Kripto valiutos stipriai įtakoja sekančios kartos vaizdo plokščių išleidimą. Jei pirma nebuvo reikalo to daryti, nes esamos kartos vaizdo plokštės buvo perkamos kaip karštos bandelės, tai dabar išleidimas atidedamas dėl kitų priežasčių. Vaizdo plokščių paklausa iš kripto valiutų sektoriaus smarkiai krito, dėl to sandėliuose guli labai daug grafikos kortų. „Digitimes“ pasitelkdami savo šaltinius informuoja, kad „nVidia“ partneriai turi bent keletą milijonų neparduotų grafikos procesorių. Tai turėtų lemti apie 20 % kainų kritimą liepą.

Gera žinia ta, kad pati „nVidia“ jau turi apie milijoną sekančios kartos grafikos procesorių ir tik laukia progos, kada galės juos pardavinėti. Galėtume tikėtis, kad išleidžiant naujas vaizdo plokštes jų pasiūla bus pakankamai normali. Žinoma, tai neįvyks iki tol, kol „nVidia“ partneriai bent kiek neišvalys savo sandėlių nuo dabartinės kartos vaizdo plokščių.

20 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Galu gale vistiek tures isleist naujas GPU, kad didintu pardavimus, ir pati Nvidia rodos supranta, kad tempimas tikrai ne i nauda. Taip kad Release – and take my money.

    • YOman parašė:

      nėvelnio nesutinku. Kodėl ne į naudą tempimas jei ir ęsamus puikiai perka iki šiol? Ir geromis kainomis perka. Jei jų dar prigaminta ir sandėliai neištuštinti, tai apie kokią „nenaudą“ mes čia kalbam?

      • Povilas parašė:

        Pamastymui, jei zinoma kad bus isleistos naujos VGA, daug kas tikrai nepuls pirkt dabartiniu VGA, geimeriai lauks benchmarku, kas turetu stabdyti senesniu VGA pirkima. Todel protingiau isleisti nauja karta, o senesnemis padaryti gera discounta, (spejimas) tada greiciausiai spartos/kainos santykis bus per didelis, kad pirkti nauja, ir tada po turputi issiparduos likuciai, taip kad buvo su gtx 980ti, tikrai puiki korta buvo uz gera kaina.

        • adex parašė:

          ir nepuls pirkti kokie 5% kurie tai zino, visi kiti pirks

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aš tikrai priglausčiau GTX 1080 Ti už 300 €, kaip kad GTX 980 Ti buvo. 🙂

        • Andria parašė:

          Povilai, eik dirbt į Nvidia 🙂 Su tavo požiūriu „brangiausia“ pasaulio kompanija taps 🙂 Pamąstymai yra gerai, bet patikėk milijardinės kompanijos turi dėdes ir tetas kurie už tave savo darbą išmano 5000 kartų geriau 🙂 Dėl to, ta kompanija ir yra milijardinė.

          Aš tai jokio stebuklo neistikiu iš naujos kartos. Nenustebčiau, kad xx80 kainuos tiek pat kiek 1080Ti. O ir performo prieaugio apčiuopiamo nenusimato 🙂 Bent pradžioj kainos bus kosminės kaip ir 10×0 pristatymo metu 🙂 Po kokio pusmečio galima tikėtis padoresnių kainų su sąlyga, kad maineriai vėl visko nesudirbs.

        • newdiamond parašė:

          ojetau zmones…jie turi visus skaiciuskus..ir mato atitinkamas kreives…kada kiek uz kiek ir kur pirko tas kortas…
          Ir tikrai yra zmones kurie zino, kada jau galima leisti naujas kortas, nes senos jau trypcioja vietoje.
          Taip galima daryti kai nera konkurencijos…
          Jus cia galite diskutuoti kiek norite 😀 paklausos/pasiulos desniai visada galios.
          Nebent ivyktu utopija ir visi nustotu totaliai pirkti nvidia kortas…ko nebus…nes kris kainos

  2. SoTOP parašė:

    Aš sakyčiau jog šansas kad dar kada bus toks pasiūlymas kaip buvo 980Ti už 300€ yra praktiškai nulinis.

    • ZeroFM parašė:

      Nebus tokių kainų , 980Ti nors turėjo bišk konkurencijos iš Fury x o dabar tai vienas ponas namuose . Manau turėtų už 560€+ paleist ant išpardavimo 1080Ti . O ale 1180 kaina bus 650€ +

      • SoTOP parašė:

        Jeigu Nvidia susitvarkys su inventoriumi, tai bus kaip visada – parduotuvėse užsilikę keli vienetai senos kartos plokščių pardavinėjami už pilną kainą. Su tom 980Ti buvo vienetinis atvejis, kai jau po metų OEM surinktukams skirtos kortos buvo pardavinėjamos, tai jeigu tikitės 1080Ti su tokiom kainom, tai nebent 2020 🙂

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Andria, batsiuvys be batu? 🙂

    • Andria parašė:

      Kad ir kaip bebūtų keista, dauguma šios srities specialistų mažiausiai nori knistis dar su savo auto 😀 Dėl to renkasi patikimas auto kurios kuo mažiau vargo ir išlaidų kelia 😉 Švogrius mechanikas, tik pernai 97m ford mondeo pardavė 😀 O nekeitė tikrai ne dėl to kad galimybės neleido 🙂

  4. Daemon parašė:

    Tai ple kada laukti tos naujos kartos? Jau atsibodo. Akys taip ir žiūri, gal Džigito 1070 Ti griebt už 500 eurų :/ Senoji 960 biškį nesivelka ant 1440p 🙁

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.