„nVidia“ kalba apie grafikos procesorių ateitį (MCM-GPU)

„nVidia“ prakalbo, kad grafikos srityje ateitis priklausys keletą lustų ant vieno pagrindo turinčioms grafikos posistemėms, nes fizikinės galimybės tiesiog neleidžia gaminti didesnių lustų nei dabar, o sujungus keletą mažesnių grafikos procesorių ir privertus juos dirbti kaip vieną sparta ir toliau augs.

AMD jau senokai kalba, kad MCM (Multi-Chip-Module) dizainas yra puslaidininkių ateitis. Ir tai kompanija gerai panaudojo su „Ryzen“ procesoriais, kai ant vieno pagrindo sujungiama iki keturių „Ryzen“ lustų. Panaši ateitis laukia ir AMD grafikos procesorių, o dabar tampa aišku, kad ir „nVidia“ žengs tuo pačiu keliu.

Visai neseniai „nVidia“ pranešė apie milžinišką GV100 lustą, jo plotas net 815 mm2. Nebegalint pagaminti didesnių lustų „nVidia“ daugiau spartos ateityje bandys išgauti ant vieno pagrindo sudedant kelis mažesnius grafikos procesorius ir juos sujungiant, kad jie veiktų kaip vienas.

Manoma, kad didžiausiai teoriškai pagaminamas monolitinis grafikos procesorius galėtų turėti 128 SMs, palyginimui GV100 turi 84 SMs arba 5376 branduolius. MCM-GPU galėtų turėti iki 256 SMs, arba net 16 384 branduolius.

2 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Ryzen moduline ideja grafikoje vadinasi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.