NVIDIA kol kas naujos „Titan“ vaizdo plokštės neplanuoja

Pasak techninės įrangos gandų skleidėjo Kopite7kimi, NVIDIA nebekuria naujo „Titan“. Dar prieš pristatant „GeForce RTX 4090“, buvo gandų apie modelį flagmaną su AD102 lustu ir 18176 CUDA branduoliais. Buvo teigiama, kad naujasis modelis galėtų turėti daugiau nei 24 GB GDDR6X atminties ir tai greičiausiai būtų sparčiausias žaidimų „Ada“ vaizdo plokštė esamoje serijoje.

Tačiau dabar Kopite7kimi yra įsitikinęs, kad naujos „Titan“ vaizdo plokštės su tokiomis specifikacijomis nebus. Tai, ką jis anksčiau vadino „Žvėrimi“, gali baigtis šiek tiek pakeistomis atminties specifikacijomis ir būti pavadinta RTX 4090 Ti. Pranešama, kad „Ti“ variantas nėra atšauktas ir jis vis dar gali atsirasti ateityje.

Iš esmės tai reiškia, kad tikriausiai neišvysime jokios žaidimų vaizdo plokštės su 48 GB atminties, nes paprastai „Titan“ turėjo dvigubą atminties kiekį lyginant su GTX/RTX serijomis. Vietoj jos galime sulaukti RTX 4090 Ti su beveik identiškomis specifikacijomis, tačiau mažesniu atminties buferiu. Gera žinia ta, kad gandai apie 800 W TGP dalį taip pat nepasitvirtino.

Naujoji RTX 4090 Ti turėtų gauti AD104-450 grafinį procesorių ir 18176 CUDA branduolius, t. y. 11 % daugiau nei RTX 4090. Dėl didesnio TDP, spartesnės atminties ir didesnio branduolių skaičiaus ši vaizdo plokštė turėtų nesunkiai užimti šios kartos NVIDIA flagmano vietą. Pranešama, kad bendrovė jau dabar taupo lustus šiam modeliui, kai geresni AD102 lustai paliekami ateičiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.