„nVidia“ nori visus nustebinti su 7 nm grafikos procesoriais

„nVidia“ anksčiau ar vėliau pasiūlys 7 nm grafikos procesorius, bet dabar šiuos produktus gaubia tik gandai. Vykusiame „Credit Suisse“ renginyje „nVidia“ atstovės Colette Kress buvo paklausta koks yra  7nm produktų planas ir ko iš jų galima tikėtis?

Atsakymas buvo ilgokas ir gan aptakus, jį visą rasite žemiau. Pagrindiniai akcentai yra tie, kad „nVidia“ nori visus nustebinti su savo 7 nm grafikos procesoriais, o jie yra tikrai kuriami. Taip pat tvirtinama, kad „nVidia“ dar turi vietos įvairiems patobulinimams naudojant esamą litografiją ir būsimas technologijas.

Kiek stebina, jog „nVidia“ mano, kad esama litografija dar gali pasiūlyti kažką geresnio, tad nenustebkime, jei pirma sulauksime dar vienos 12 nm vaizdo plokščių bangos ir tik tada pamatysime 7 nm grafikos procesorius.

We are always busy at work building our overall architectures whether that be our architectures as a whole, and it tends to serve many of our different markets, whether that be gaming, or professional visual, our overall data center. So fear not, we’re working on our technology. Our innovations and our process technology has been exceptional over these last years. So stay tuned. We will always have something for you in the future, but we like to surprise everybody with our overall roadmaps and when things come out.

Now, the focus in terms of what is more important, the overall processing and the overall developmental software. We see a lot of people focused on – in PowerPoint – is trying to compete with our overall performance that we see in our overall processors. Our processors not only have been top notch, no matter what industry that they’ve been, there is still continuous improvement that we can do, both at the current node or in terms of the near future.

For every single one of our architectures, we continue to in the development cycle, choose the existing node or also look in terms of the future node to play out, which would be better for us to go-to-market. It’s just the way we operate in terms of how we bring architectures to market. So that is a very important piece, a node change or not a node change on improving the overall processing power.

But the overall development of the software on top of this has allowed us both the ecosystem and the broad reach that we have both with the industries and the hyperscales. At the speed that we see AI advancing and acceleration advancing, they need that ability to change that overall, the development along the way. They need the ability to program, otherwise their investment is very, very hard for them to get a return on. The return on investment that you see from buying the overall GPUs without full end on platform is extremely helpful to them. -Colette Kress, CFO, NVIDIA

 

26 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Aš vis dar laukiu nVidia killer’ių iš AMD 🙂 Kažkaip baisiai lėtai viskas vyksta.

  2. Guja parašė:

    Laukiam-nesulaukiam žinių apie Ampere.O šiai dienai RTX2060 Super yra optimaliausia.Kainos ir produktyvumo atžvilgiu.Išėjus naujai serijai mažiausiai nuvertės.Ypač dabar kai kalba eina apie naują litografija.2080 ir Ti savininkai nukentės labiausiai..

    • Povilas parašė:

      Na 7nm iseis geriausiu atveju 2020 Q4 arba 2021 Q1. Tai dar sociai laiko 2080ti savininkam dziaugtis sparta.

    • ZeroFM parašė:

      nVidia fan boy iš balkono iškrites … 5700XT per visus galus opa opa daro 2060

      • adex parašė:

        bet gi… nu gi… taigi AMD kaista ir RTX nepalaiko…

        • Raijmiss parašė:

          Draugelis nusipirkes buvo XT, nu keikėsi kiek tik mokėjo, pastovūs crashai, įdomiai šuoliuojanti sparta.. ilgai juokiausi iš jo ir stebėjausi kad dar taip gali būti 21 amžiuje :D. Priminė senus gerus Win98 laikus 😀

          • adex parašė:

            zinau ir as tokiu pavyzdziu, bet tuo paciu zinau ir kas neturi problemu. nvidia taipogi nera sventa karve sioje vietoje. tad gerai issijuok kol juokinga, nes ateis ,,ta“ diena ir i tavo darza

              • Stipena parašė:

                Ogi tą kad ir nvidia produktai crashina

                • MMM parašė:

                  Standartiniuose variantuose? Nu nezinau, gal retenybe. Koks brokas gal buna. O cia realiai problemos.

                • Stipena parašė:

                  Turbūt buvai užsimerkęs, užsikimšęs pirštais ausis ir šūkavai „la la la…“ kai nvidia išleidinėjo driverius po kurių masiškai sistemos lūždavo, kad nvidiai tekdavo kelių dienų bėgyje fix’us išleist.
                  Kažkaip pagal google trends, nvidia sulaukia daugiau dėmesio, aišku ji ir daugiau rinkos užima, tai visumoj maždaug 1:1. Na tebunie 2:1 amd nenaudai, vistiek tas nieko nepakeis, tiesiog ne visi mėgsta kalbėti kaip jų mylimoji žalioji kompanija taip ima ir lūžinėja. Mano pirmosios dvi gpu buvo 440MX ir 5200FX ir per tą laiką apturėjau pakankamai draiverių lūžimų, netgi su 960 ne visada viskas buvo sklandu, o dabar dar ir 1060 lūžinėja. Tai kad nematai negirdi nereiškia kad nevyksta. Ai dar RTX space invaderiai irgi neegzistavo ne?

          • Stipena parašė:

            Maniškės 1060 būna mėnesį veikia be problemų, po to per savaite po kelis kartus sminga tai viena tai kita.

          • MMM parašė:

            tai AMD oficeliai juos pripazista, kad jie yra, ir nesugeba ju ispresti.

      • MMM parašė:

        turi driveriu nesamoniu, AMD oficealiai tai pripazista. Paziurek youtube, kaip luzta populiariausi zaidimai. Zinau, kas norejo pirkti ir persigalvojo. Ir tirkai jo nekaltinu.

  3. koloniukas parašė:

    Rtx 2060 savininkai jau dabar kenčia, o 2080-2080ti savininkai mėgaujasi ir dar kaip matosi mėgausis ilgai. O jeigu dar bus panašiai kaip su 1080ti, kuri dabar 2070 super – 2080 lygio korta, tai 2080ti bus vis tiek spartesnė už rtx 3060. Ir jeigu sugebėjai nusipirkti 2080ti, tai užteks kapeikų ir ant 3080ti 🙂

  4. PCmaster2000 parašė:

    Nenustebčiau, kad prie nvidia procesorių kūrimo dirba AMD inžinieriai, nu toks sąlyginis panašumas, kad ką tu ką tu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.