NVIDIA paskelbė gerus ketvirčio finansinius rezultatus

Nors rinkose siaučia recesija, NVIDIA to nejaučia, nes kompanija paskelbė gerus ketvirčio finansinius rezultatus. Pagal kompanijos metodiką, pirmasis 2024 fiskalinių metų ketvirtis baigėsi balandžio 30 dieną.

Per tris mėnesius NVIDIA gavo 7,192 mlrd. JAV dolerių pajamų ir nors ši suma yra 13 % mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, bet 19 % didesnė nei ketvirtyje prieš tai. Bendrovė taip pat sugebėjo gerai uždirbti. Pirmame 2024 fiskalinių metų ketvirtyje pelnas siekė 2,043 mlrd. JAV dolerių, o tai net 44 % didesnė suma nei ketvirtyje prieš tai ir 26 % daugiau nei prieš metus.

NVIDIA dabar daugiausiai pinigų gauna iš duomenų centrų, šio sektoriaus pajamos siekė net 4,28 mlrd. JAV dolerių. Tai yra 18 % padidėjimas palyginus su ketvirčiu prieš tai ir 14 % padidėjimas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Bendrovės žaidimų sektorius pirmame ketvirtyje sugeneravo 2,24 mlrd. JAV dolerių, tai yra 38 % mažiau nei prieš metus, bet 22 % daugiau nei ketvirtyje prieš tai.

Pilną NVIDIA finansinę ataskaitą rasite čia.

6 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Rezultatai tokie daug žadantys, kad per dieną Nvidia rinkos vertė pakilo daugiau, nei yra rinkos vertė viso Intel ar AMD.

    • SoTOP parašė:

      Man primena situaciją su Tesla, kai kai akcijų kaina ir realybė atsiskiria.

      • neblogai parašė:

        Pamenu buvo laikas, kai Tesla gamino gal kelis tūkstančius automobilių per metus, bet įmonės vertė buvo kaip FIATo. Ir pagal tai, kaip nuo to laiko išaugo, bei išaugino pelną- gaunasi jog ta vertė buvo numatyta protingai. Nežinau kiek jos vertė užkelta dabar, tačiau jei Tesla pirma ir su atotrūkiu išspręs savi-vairavimą, tai gali vėl įrodyti kad aukšta akcijų kaina yra pagrįsta. O jei ne, tai išties, varžantis su kinų el. pigienom, ir su vis dar stipriomis vakarų markėmis, dabartiniai pelnai neišliks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.