NVIDIA patvirtino 12 kontaktų maitinimo jungtį ir paviešino naują video

NVIDIA įkėlė naują video, kuriame kalbama apie vaizdo plokščių aušinimą ir dizainą. Iš jo sužinome, kad NVIDIA tikrai naudos 12 kontaktų maitinimo jungtį, kuri yra suderinama su esamais 8 kontaktų kabeliais. Kiek žinoma, 12 kontaktų maitinimo jungtį turės tik „Founders Edition“ vaizdo plokštės, o NVIDIA partneriai ir toliau turėtų naudoti įprastas 8 kontaktų maitinimo jungtis.

NVIDIA taip pat patvirtino, kad „Founders Edition“ vaizdo plokštės turės nestandartinės formos montažinę plokštę. Apie tokį sprendimą kalbama jau seniai, o dabar esame visiškai tikri, kad montažinės plokštės turės V formos išpjovą. Iš vizualizacijos matome, kad dėl tokio sprendimo visi komponentai yra labai sugrūsti, tad bus įdomu pažiūrėti, kaip pavyks viską tinkamai aušinti. NVIDIA partneriai turėtų naudoti daug paprastesnius sprendimus ir montažinę plokštę paliks stačiakampio formos.

12 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    nuo 6:25 tai nostalgija apeme 😀

  2. Strelok parašė:

    More power = more performace tokia pat tiesa kaip the more you buy the more you save. Video šeip visiškai, nieko nepasakė, kodėl jie pasirinko naują lizdą.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Zvelgiant i PCB daugiau ten niekas netelpa kaip vienas 12 pin kistukas. Dviem 8 pin nera vietos, jau nekalbant apie 3.

      Siaip as esu visai uz ta 12 pin standarta, galetu visoms vaizdo ploksten naudot nuo low endo iki high endo, visiems patogiau butu.

      • kernelis parašė:

        2×8 butu didesne vos per 2 pin’us. Nereikejo daryt kazkokio urodinio PCB layout’o, ir butu tilpe 😀

        • SoTOP parašė:

          Nevisai, šitie 12 praktiškai kaip standartinis 8pin https://www.techpowerup.com/img/sLIG5hi8rrvh4Yqg.jpg

          • Strelok parašė:

            Tai daugiau galios paduos per plonesnius kontaktus = daug labiau kais tas jų naujas lizdo sprendimas

            • Stipena parašė:

              Tai tegul kaista. Kokybiškiem kontaktam tas vienoda vasara. Man bent asmeniškai px, aš tokiem dalykam pigiausių PSU ar adapterių nenaudoju 😀

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Nieko ten nekais, procesorių 8 pin gali tiekti be problemų 384 W, jei kontaktai ne tuščiaviduriai, tad pridėjus dar 4 laidus prie 8 ir gaunam apie 600 W. Tiesiog 8 pin PCie ne visus kontaktus išnaudoja, plius kai patvirtino tą standartą seniai, seniai, gal 150 W ir buvo toks saugus limitas, su normaliais laidais gali drąsiai daug daugiau tiekti 8 pin PCIe dabar, bet toks sertifikatas ir jo viršyti gamintojai negali.

          • kernelis parašė:

            Kazkaip praziurejau ta fakta, kad pin’ai mazesni. Na nezinau. As siaip nesu sios jungties fanas. Mano galva cia visiskai bereikalingas pakeitimas. 2x8pin teiktu pakankamai energijos ir tos vietos poreikis nera jau toks didelis, kruva kortu naudoja toki varianta. Tipo problema padaryt ant 1k+ kortos, bet ne problema ant esamu mid end’u…

      • nemesis parašė:

        Patogiau gal ir būtų, tik nelabai įsivaizduoju kaip jį suprast reikėtų ant pvz. 450W psu? Dabar yra paprasta – yra psu laidas, teoriškai atiduos tiek, kiek turi pagal specifikaciją atiduoti, neturi – vadinasi pirk tokį kad turėtų…

  3. BC00 parašė:

    rtx3090io
    Čia tik šūtka 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.