NVIDIA patvirtino, kad yra du 12VHPWR adapterių gamintojai

Igor’sLAB“ nenuilstamai dirba, kad išsiaiškintų 12VHPWR lydymosi problemą, apie kurią jau pranešė daugelis naudotojų. Naujausias įvykis – tai atradimas, kad yra du oficialaus NVIDIA adapterio gamintojai ir kol kas problemos pasireiškia tik pas vieną iš jų.

Šis atradimas – ilgo tyrimo rezultatas, kuriame dalyvavo įvairių NVIDIA partnerių ir pačios NVIDIA tyrimų ir plėtros komandos. Gabriele Gorla (NVIDIA inžinerijos direktorius) maloniai sutiko pasidalyti išsamesne informacija. Įmonė netgi pateikė prezentaciją, kurioje paaiškinti abiejų tipų kabelių skirtumai.

Astron x4

NTK x4

Teigiama, kad oficialų NVIDIA 600 W adapterį, kuris pridedamas prie visų „GeForce RTX 4090“ vaizdo plokščių, gamino „Astron“, arba NTK – abi šios Taivano bendrovės konkuruoja tarpusavyje. „Igor’sLAB“ atrado, kad NTK kabelis turi geresnę fiksavimo sistemą ir jame naudojamas vientisas spyruoklinis kontaktas, o „Astron“ kontaktą sudaro dvi dalys, kas, galimai, kelia problemas. Tiesa, abiejuose adapteriuose naudojama ta pati „tulpės“ jungties konstrukcija, bet NTK jungčiai reikia didesnės spaudimo jėgos.

Teigiama, kad „Astron“ adapteriai pasižymi mažesniu patvarumu ir didesne varža nei NTK adapteriai, kurią, kaip pranešama, su tinkama įranga galima išmatuoti po 10 sujungimo ciklų. NVIDIA atlieka savo bandymus, siekdama išmatuoti, kaip jungimo ciklai veikia varžą, kuri neturėtų viršyti 2 omų.

„Igor’sLAB“ kol kas pirštais nerodo į „Astron“. Išvadai padaryti reikės atlikti daug didesnio masto bandymus, nei vienas žmogus gali padaryti. Taigi, Igoris daro antrą geriausią dalyką, kurį dabar gali padaryti, t. y. pateikia žinomų problemų, jų priežasčių ir galimų sprendimų sąrašą. To NVIDIA iki šiol nepadarė.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Kas nors pastebi, kad kelinta karta iš eilės NVIDIA nesugeba startui padaryti problem free produkto?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.