„nVidia“ prašo pardavėjų, kad vaizdo plokščių būtų palikta ir žaidėjams

Sunku būtų nežinoti, kas dabar dedasi su vaizdo plokščių rinka. Kripto valiutų kasyba pasiekė neregėtą mastą, dėl ko vaizdo plokščių kainos pakilo labai žymiai, be to, jų pasiūla yra labai ribota. „nVidia“, matydama situaciją, kad žaidėjams vaizdo plokštę nusipirkti vis sunkiau, jaučia, jog tai gali pakenkti ateityje. Dabar žaidėjams negalint nusipirkti vaizdo plokščių jie migruoja į konsolių pasaulį, iš kurio jie gali ir nebegrįžti. Kaip žinome, „nVidia“ net nesant kripto valiutų bumo didžiausias pajamas gaudavo iš žaidėjams parduotų vaizdo plokščių.

„nVidia“, norėdami nors kiek padėti žaidėjams, kreipiasi į pardavėjus ir prašo vaizdo plokščių palikti ir jiems, o ne vien jas parduoti kripto valiutų kasėjams. Pavyzdžiui, vokiečių „CaseKing.de“ vaizdo plokštes pardavinėja su limitu. Vieno pirkimo metu galima įsigyti 2-5 vienetus. Tiesa, niekas nedraudžia atlikti 10 užsakymų. Nors „nVidia“ ir kalba apie pasiūlos gerinimą žaidėjams, bet apie kainas neužsimenama. Panašu, kad jos artimiausiu metu nesikeis.


12 Komentarai

  1. Gnytasis parašė:

    Kol kaina tokiose nesamoningose aukštybėse tai gali ir nepalikt visai man. Ne nuo to galo žaidejams manau reik itikt. Dabar skelbimus žiuriu vien tik pažėt „nu tai koks kosmosas šiandien“.

  2. YOman parašė:

    tai kad seniai jau tie ribojimai įvesti. Dar nuo vasaros. Net Amazon daugiau 2 kortų nepardavinėjo. Tik kad čia kova su vėjo malūnais. PR žingsnis iš Nvidia ir tiek, tipo jiems žaidėjai labai rūpi. Koks jiems skirtumas kas šluoja jų kortas.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Jei nėra durni tai jie skirtumas tikrai yra. O jie nėra durni.

      Iš žaidėjų surinkti pinigai jau seniau finansuoja nVidia R&D visoms kitoms sritims. Iš ko jie eina į serverius, automobilius dirbtinį intelektą ir tt. Pats Jensen taip sakė. Tad jiems labai svarbu žaidėjai, kasimas kažkada pasibaigs, o jei bus sužlugdyta PC žaidimų rinka, iš ko gyvens kompanija?

  3. Stipena parašė:

    Tai kad daėjo iki to jog partneriai savo kortas tiesiogiai maineriam pardavinėt pradėjo, nors patys sakė kad maineriai mūsų verslui yra blogai 😀

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pilnai tikiu. Pilnas skelbiu „turiu 100 GTX 1080“, „Turiu 300 RX 580 ir Vega 56“. „turim GTX 1080 Ti +100“. iš kur jie gali gauti jei ne tiesiogiai iš tiekėjų. nVidia atveju kažkodėl daugiausiai Gigabyte, AMD mačiau Sapphire.

      Vieni pažįstami KLP perka po 60 kortų per savaitę, bent taip gyrėsi. Kur tiksliai gauna nesidomėjau.

  4. Minde parašė:

    sitas pranesimas speju grynai skirtas spaudai neturintis ir net nesitikint itakoti pardavimu.

  5. BC00 parašė:

    Tiekėjai šiuo atveju neprivalo klausyti nVidios, geriausiu atveju tai skaitinamasis pranešimas, kurio potekstė ir taip aiški.

    • mafo parašė:

      Jei būtu, bent minimalus noras padaryti taip, kad geimeriai galėtų nusipirkti VGA, būtu senai suprogramavę, kad su kažkuriuo modeliu kast nebūtu galima…. visa kita, pritariu, pijaras – ne daugiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.