NVIDIA reikės licencijos norint eksportuoti A100/H100 grafikos procesorius į Kiniją ir Rusiją

Jungtinių Valstijų vertybinių popierių ir biržos komisija informavo NVIDIA, kad ji negali eksportuoti savo naujausių duomenų centrų grafikos procesorių į Rusiją ir Kiniją be licencijos. NVIDIA turės gauti licenciją eksportuoti bet kokius A100 grafikos procesorius arba sistemas, pavyzdžiui, DGX/HGX, paremtas naujausiomis bendrovės architektūromis. Naujai įvestas reikalavimas taip pat bus taikomas būsimiems NVIDIA H100 („Hopper“) grafiniams procesoriams arba panašaus našumo produktams.

JAV vyriausybė mano, kad tokia licencija reikalinga siekiant apriboti riziką, kad tokius produktus abi šalys naudos kariniams tikslams. Tačiau reikėtų pažymėti, kad šiuo metu NVIDIA neparduoda produktų klientams Rusijoje. Šis sprendimas gali turėti įtakos NVIDIA „Hopper“ architektūros plėtrai, nes pagal šį naująjį reikalavimą NVIDIA taip pat turės perkelti tam tikras operacijas“ iš Kinijos, pažymi Jungtinių Valstijų vertybinių popierių ir biržos komisija.

NVIDIA gali prarasti apie 400 mln. JAV dolerių pajamų iš galimų A100/H100 GPU pardavimų Kinijoje, tačiau tik tuo atveju, jei nebus pateikta alternatyva arba Jungtinių Valstijų vertybinių popierių ir biržos komisija laiku neišduos eksporto licencijos.

Papildyta: Tas pats galioja ir AMD „Instinct“ serijai, bei būsimiems „Intel Ponte Vecchio“ produktams.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.