NVIDIA „Resizable BAR“ technologiją pradės naudoti vasarį (AMD SAM analogas)

NVIDIA praneša, kad greitai galėsime iš „GeForce“ vaizdo plokščių gauti šiek tiek papildomos spartos su „Resizable BAR“ technologija. Ją galės naudoti tik RTX 30 serijos vaizdo plokštės tiek staliniuose, tiek nešiojamuose kompiuteriuose. Apie „Resizable BAR“ technologijos palaikymą senesnėms vaizdo plokštėms dabar nekalbama.

Pirmieji „Resizable BAR“ technologiją, kurią geriau žinome kaip „Smart Access Memory“, pradėjo naudoti AMD. NVIDIA iš karto pradėjo kurti savo analogą ir jau artimiausiu metu procesoriai galės pasiekti visą vaizdo plokščių atmintį. Priklausomai nuo žaidimo, tai gali suteikti nemažai papildomos spartos. Tiesa, yra žaidimų kur net užfiksuojamas spartos praradimas. Dar pažiūrėsime, kaip ši technologija veikia su NVIDIA vaizdo plokštėmis.

Nešiojamų kompiuterių segmente „Resizable BAR“ veiks tiek su „Intel“, tiek su AMD procesoriais. Tam dar reikės ir RTX 30 serijos vaizdo plokštės. Dėl „Resizable BAR“ technologijos palaikymo reikia tikrinti nešiojamo kompiuterio gamintojo tinklapį.

Stalinių kompiuterių segmente reikės pagrindinių plokščių, kurios palaiko „Resizable BAR“ („Intel“ ir AMD platformos), o taip pat RTX 30 serijos grafikos kortos. Visos RTX 3060 „Resizable BAR“ palaikys iš karto, bet esamoms RTX 30 serijos vaizdo plokštėms reikės BIOS atnaujinimo. Jį turi paruošti NVIDIA partneriai. „Resizable BAR“ palaikymui taip pat reikės ir naujų tvarkyklių.

15 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Tai dabar paprasti varototojai ir VGA BIOS turės atsinaujinti? Nors ne visiems pasiseka be problemų pagrindinių plokščių BIOS atsinaujint…

    • PCmaster2000 parašė:

      VGA BIOS pastoviai atnaujinami kartu su draiveriais, taip kad problemos čia nematau.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Pavyzdį į eterį kaip tvarkyklės atnaujina BIOS GeForce vaizdo plokštei desktope.

        • PCmaster2000 parašė:

          Tai nepastebėjai, kad tvarkyklėse visa duomenų bazė nvidia sukrauta… Dar kai instaliuoji draiverius – persikrauna gpu per konsolės režimą lygiai taip pat kaip diegtum bios per gpu-z..

          • SoTOP parašė:

            Neįrašinėja BIOS atnaujinant tvarkyklės, išskyrus vienetinius atvejus. Kad tau panašiai atrodo, tai visiškai nieko nereiškia.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Tvarkyklės BIOS nerašo vaizdo plokštėm, nesu matęs tokio dalyko. Jei taip vyktų būtų aprašyme paminėta. BIOS naujinant užbrickinti nėra taip sunku. BIOS atnaujinimų nereikalingų vengia kaip maro, nes tai yra padidinti garantinio aptarnavimo kaštai ir be reikalo BIOS niekas nenaujina.

            • Simplis parašė:

              bus nauji vbios kortom,pvz msi live update softas automatiskai jesko naujo bios ir peraso,ir nvidia puslapi parasita.
              “NVIDIA and our GPU partners are also readying VBIOS updates for existing GeForce RTX 30 Series graphics cards starting in March.“
              https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/
              viskas bus gerai.

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Automatiškai neperrašo BIOS, turi pats perrašinėti. Ta prasme, paspausti, kad nori perrašyti. Man tai aišku bus gerai, tik sakau kokios kalbos iš pačių gamintojų apie BIOS atnaujinimus yra. Tai yra papildoma rizika ir tai didina užsilenkusių kortų kiekį.

                • Simplis parašė:

                  na taip reik paspaust,ta prasme kad suranda biosa reikalinga.o rizika yra,bet tai pvz mainerei visad perrasineja biosus kortu,skirtumas kad cia gamintojo biosas bus del kurio garantinis nedings po perrasimo.na nezinau ar verta cia aplamai del keliu fps usijimt tom ar neverta.bent jau as galvoju cia turi jau padarit biosus ir kad nebutu paprastam useriui atsinaujint,nes negrazei tik naujaj pirkta korta ir po keletos menesiu naujos tehnologijos bet jaj jau nusipirkes tai praskrendi,zmones sudraskis forumose nvidia 😀

                • Mindaugas Klumbis parašė:

                  Maineriai renkasi tokias kortas, kur yra dual BIOS. Dėl to rizikos beveik nėra. Šiaip nesvarbu visai. kam reikės tas naujinsis, kas nieko nežino tiem ir taip gerai bus.

  2. aiwaris parašė:

    plius reikes ir programatorius susipirkt kad susitvarkyti po nepavykusio bios naujinimo 😀

  3. ziogzzz parašė:

    Jums kurie pc gerai ismanote bus daugiau chalturkiu 🙂 dasidurt visiems juk reikia. O jei rimciau tai matau, kad nvidia labai reaguoja ir nenori prasileisti dar vieno smugio nuo amd, pries 10 metu pamenu kaip forumuose visi ir kalbedavo tuoj amd atsigaus, prireike daug labai daug laiko, nekalbu apie ju pora ten isleistu ploskciu kur pise velnio buvo mid – high segmente. Dar skalperius lai pakilina, sudina ps5 reik juk nusipirkt nes 4k 30fps tik uzsidedu ant ps4pro ir sakau, ne ne, uztat fortnite sunenui belekaip gerai sukasi:)))

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.