„nVidia“ ruošia naujas mobilaus segmento GTX 1070/1080 versijas

Galime gan užtikrintai pasakyti, kad „nVidia“ ruošia kažką naujo mobiliam vaizdo plokščių segmentui. Manoma, kad „Žalieji“ dirba ties grafikos spartintuvais, kurie turės kiek mažesnius dažnius nei dabartiniai produktai esantys rinkoje. Taip, jūs perskaitėte teisingai, dirbama ties lėtesnėmis GTX 1070 ir GTX 1080 versijomis. Bet tam yra labai paprastas ir logiškas paaiškinimas. Mažiau aušinimo reikalaujantys grafikos sprendimai leis gamintojams pasiūlyti dar plonesnių žaidėjams skirtų nešiojamų kompiuterių su gera sparta.

Naujoji į efektyvumą orientuota „GeForce GTX 1080 Max Q“ gaus tik 1290 MHz bazinį dažnį, koks jis boost režime dabar nežinoma. Palyginimui įprasta į nešiojamus kompiuterius montuojama GTX 1080 turi 1556 MHz bazinį dažnį. Tai „nVidia“ leido TDP nuo 165 W nurėžti iki 110 W. Taip pat pasielgta ir su „GeForce GTX 1070 Max Q“. Grafikos spartintuvo bazinis dažnis irgi bus sumažintas, iki kiek dabar pasakyti gali tik „nVidia“. To sumažinimo pasekmė bus nuo 120 iki 90 W nukritęs TDP.

Manoma, kad nešiojami kompiuteriai skirti žaidėjams su plonais korpusais savyje turintys naujas GTX 1070/1080 Max Q versijas bus demonstruojami „Computex“ parodoje. Ji startuos gegužės gale.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.