„nVidia“ sveikina Alan Turing

Savaitgalį buvo Alan Turing gimimo diena, tad „nVidia“ nepraleido progos paminėti tokios progos. Alan Turring buvo garsus matematikas, kuris iššifravo „Enigma“ kodą. Negana to, jau seniai kalbama, kad būtent „Turing“ bus sekanti „nVidia“ vaizdo plokščių karta, skirta žaidėjams. „nVidia“ būtent dėl to ir nepamiršo paminėti Alan Turing gimtadienio, kad sukeltų dar didesnį susidomėjimą. Jei pamenate, tai ir senesnių „nVidia“ vaizdo plokščių kodiniai pavadinimai yra įkvėpti garsių matematikų: Pascal, Fermi, Kepler ir kt.

Žaidėjai su nekantrumu laukia tų naujų vaizdo plokščių, bet internete sklando gandai, kad išleidimas gali būti atidėtas dėl didelio kiekio neparduotų esamos kartos vaizdo plokščių. Atslūgus paklausai iš kripto valiutų kasėjų liko daug neparduotų 10 serijos grafikos procesorių, o nei „nVidia“, nei jos partneriai tikrai nenorės jų nurašyti. Kadangi konkurencijos nėra, tad nėra reikalo skubinti ir naujos kartos vaizdo plokščių išleidimo. Kiek galėtų trukti sandėlių išvalymas ir ar jis iš vis bus, konkrečiai niekas pasakyti negali.

11 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Pirmas gražus žestas per visą nVidios istoriją turbūt 🙂

  2. killmer parašė:

    Alan Turing nesukūrė Enigmos kodo (tai buvo vokiečių ww2 metu šifravimo metodika + prietaisas vadintas taip pat Enigma), o jį iššifravo su savo sumontuota specialia elektromechanine mašina ir sugalvotu algoritmu, kuri dabar laikoma kaip ir pirmuoju šiuolaikinio kompiuterio prototipu. Tuometine britų valdžia nelabai vertino šio genijaus, greičiau labai nemėgo dėl jo charakterio ir gyvenimo būdo. Tik labai nesenai valdžia oficialiai atsiprašė (lygtais 2009m.). Išaiškėjo, kad jo darbas prilygo atominės bombos išradimui ar net daugiau, nes tai nežudė žmones, o gelbėjo.

  3. YOman parašė:

    geras filmas. Rekomenduoju
    P.S. Hi, Hitler!!!.. LOL 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.