NVIDIA tenka 77 % diskrečios grafikos rinkos, o vaizdo plokščių pardavimai apčiuopiamai augo

„Jon Peddie Reaserch“ pateikia trečio ketvirčio grafikos rinkos statistiką. Gal reikėtų pradėti nuo to, kad kompiuterių pardavimai dėl pandemijos auga, o tai tuo pačiu didina ir vaizdo plokščių paklausą. JPR sako, kad grafikos procesorių tiekimas trečiame ketvirtyje augo 10,3 %. Kalbant vien apie diskrečią grafiką užfiksuotas net 13,4 % augimas lyginant su ketvirčiu prieš tai ir 9,1 % augimas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Diskrečios grafikos rinkoje ir toliau dominuoja NVIDIA su 77 % rinkos dalimi, o tai reiškia, kad AMD lieka 23 %. AMD pavyko atkovoti 1 % rinkos dalies per trečią ketvirtį. Priminsime, kad tada AMD dar nebuvo išleidę nieko naujo, o NVIDIA niekaip negalėjo patenkinti rinkos poreikio „Ampere“ grafikos procesoriams.

Visa grafikos rinkos lentelė rodo, kad čia ir toliau dominuoja „Intel“ su 62 %. Taip nutinka dėl to, kad beveik kiekviename „Intel“ procesoriuje yra integruota grafika. Tuo tarpu AMD ir NVIDIA lieka po 19 % grafikos rinkos dalies. AMD čia geriau atrodyti irgi padeda procesoriai, turintys integruotą grafiką. Per trečią ketvirtį „Intel“ grafikos tiekimą padidino 7,8 %, NVIDIA 10,8 %, o AMD net 18,7 %.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.