„nVidia“: vaizdo plokščių kainos gali kilti iki trečio ketvirčio

Apie vaizdo plokščių aukštas kainas jau kalbėjome ne kartą, panašu, kad ši tema bus aktuali kone visus metus. Dėl ko yra tokia situacija irgi žinome, tai lemia didelė paklausa dėl kripto valiutų kasimo ir atminties trūkumas.

Nežinia, kiek skelbiama informacija yra tiksli, bet sakoma, kad vaizdo plokščių kainos gali kilti iki pat trečiojo ketvirčio. Tai sako ne bet kas, o pati „nVidia“. Tokia informacija kompanija pasidalino su technikos pardavėju „Massdrop“. Taip išeina, kad „nVidia“ netiki, kad esamomis rinkos sąlygomis pamatysime pigesnių vaizdo plokščių, jų žaidėjai laukia kaip oro. Dabar, neretai, grafikos korta kainuoja dvigubai nei turėtų.

Tokia situacija yra dėl mums gerai žinomų priežasčių. Kirpto valiutų karštinė ir atminties trūkumas. Be to, kasėjai net esant tokioms išpūstoms kainoms vis tiek perka vaizdo plokščių į savo šachtas. Jų negąsdina ir ilgas atsiperkamumo terminas.

Savo rolę suvaidina ir didelė telefonų paklausa. Gal ir keista, bet dėl jos irgi susidaro atminties trūkumas, o tai neleidžia padidinti grafikos kortų tiekimo. Tokios kompanijos kaip „Samsung“ ar „Apple“ nebijo už atmintį telefonams pasiūlyti daugiau nei įprasta. Todėl gamyklose, kur turėtų būti gaminama vaizdo plokščių atmintis linijos perskirstamos ir ten jau kepama telefonams reikalinga atmintis.

Trumpai tariant, greitu metu pokyčių vaizdo plokščių segmente nereikėtų laukti.

2 Komentarai

  1. gedz parašė:

    Bent jau uzsienyje ir su nvidia kortomis situacija nera tokia jau tragiska:
    https://www.caseking.de/en/inno3d-geforce-gtx-1060-twin-x2-3072-mb-gddr5-gci3-099.html
    o po 310 -320 eur is viso pilna gtx1060 ten. Lietuvoje tas pats 1060 zymiai brangiau, bet teoriskai ir i cia turetu aiteiti svente zaidejams 🙂 gal cia nvidia pajuto letejima rinkoje ir leidzia tokias naujienas.

  2. Heloxx parašė:

    Sušikti šaktininkai užkėle kainas iki kosminio lygio gerai kad prieš metus spėjau nupirkt GTX 1070 už 440e nes buvo minčių laukti kol kaina kris 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.