„nVidia“ vaizdo plokštės palaikys VESA adaptyvaus sinchronizavimo technologiją („FreeSync“)

Neaišku, kiek interneto platybėse kalbėta apie adaptyvaus sinchronizavimo technologijas „G-Sync“ ir „FreeSync“. Tiksliau apie tai, kodėl „nVidia“ vaizdo plokštės negali palaikyti atviro standarto VESA adaptyvaus sinchronizavimo technologijos, kurią geriau visi žino kaip „FreeSync“. Jei kas netyčia nėra girdėjęs, tai adaptyvus sinchronizavimas priverčia monitorių atvaizduoti kadrą tik tada, kai jį paruošia vaizdo plokštė. Tai leidžia išvengti vaizdo plyšinėjimo ir trūkčiojimo žaidžiant, be to, žaidimo eiga pasidaro sklandesnė. „nVidia“ sukurta „G-Sync“ technologija reikalauja papildomo modulio, dėl to tokie monitoriai yra maždaug 200 € brangesni už „FreeSync“ monitorius, kuriems jokios papildomos įrangos nereikia ir ši technologija yra nemokama bei neišpučia monitoriaus kainos.

„nVidia“ praneša, kad „GeForce“ vaizdo plokštės pagaliau sugebės draugauti su VESA adaptyvaus sinchronizavimo technologija. Tai reiškia, kad kintantis monitoriaus atnaujinimo dažnis bus prieinamas net neturint „G-Sync“ monitoriaus. Tiesa, „FreeSync“ monitoriai pirmiausia turės būti išbandyti pačios „nVidia“ ir tik tada su „GeForce“ vaizdo plokštėmis galės būti įjungta adaptyvaus sinchronizavimo technologija.

Skaičiuojama, kad iš dabar egzistuojančių monitorių daugiau nei 500 galės draugauti su „GeForce“ vaizdo plokštėmis, o palaipsniui skaičius tik didės. „nVidia“ sausio 15 dieną žada išleisti tvarkykles, kurios ir įgalins „GeForce“ vaizdo plokščių suderinamumą su tam tikrais VESA adaptyvaus sinchronizavimo monitoriais. Monitoriai, kurie bus suderinami su „GeForce“ vaizdo plokštėmis gaus „G-Sync Compatible“ sertifikatus. Sertifikuotus monitorius siūlys visi gamintojai: „Acer“ „Asus“, AOC, „Benq“ ir kiti.

Papildymas:

Rankiniu būdu bus galima įjungti adaptyvų sinchronizavimą net su nesertifikuotais monitoriais.

9 Komentarai

  1. Albertinou parašė:

    Nelabai supratau. Cia bus tik su naujai isleidziamais monitoriais ar kazkaip kitaip?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Su esamai ir naujais, tik turi praeiti sertifikavimą monitoriai, bet sako, kad eis įjungti su visai FreeSync monitoriais rankiniu būdu. Kadangi dar neišėjo tvarkyklės, tai neaišku kaip ten viskas atrodys.

  2. Stipena parašė:

    Dabar pagalvoju apie tuos kurie šią savaitę permokėjo už gsync monitorius 😀

  3. Nukainotas parašė:

    Nvidia turbūt nenori prarasti tų žaidėjų, kurie nori adaptive sync’o, bet nenori mokėti daugiau ir todėl rinktųsi amd. O tie, kurie nori geriausio, kaip pirko G-Sync, taip ir pirks. Daugiau mažiau 🙂

  4. SarzzeR parašė:

    Kaip gerai, kad pirkau FreeSnync monitorių, nors ir turiu Nvidia GPU. 😀

  5. ziogzzz parašė:

    Butu idealu jei veiktu su mano 3×27″ lg 75hz freesync monikais sim rige, is karto v sync nuemus koki +10 fps tikrai gausiu, o pagrindinis monikas g-sync , kazkaip netgi per gerai jog tai butu tiesa :))) reiks lauzyti draiverius sausio 15/d.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.