nVidia: APU procesoriai rinkos dar greitai neužkariaus

Grafinių posistemių plėtotojui nVidia yra ko nerimauti. Du didžiausi lustų gamintojai pasaulyje, tai yra kompanijos Intel ir AMD, ketina propaguoti APU procesorius, tokius gaminius Intel šiandien jau pristatė, netrukus tai padarys ir AMD.

Galime priminti, kad APU procesorių esmė yra gana paprasta. Jie tame pačiame luste „suplaka“ centrinį procesorių ir grafinį posistemį, taigi išeina taip, kad nereikalingas nei integruotas pagrindinėje plokštėje, nei diskretinis vaizdo posistemis.

Žinoma, diskretines grafines plokštes plėtojanti kompanija nVidia teigia, kad tokia inovacija dar greitai neužkariaus rinkos ir įprastų grafinių plokščių pardavimai dar šiais metais nekris. Pagrindinė priežastis – galia. Net neverta sakyti, kad nVidia ir AMD siūlomos diskretinės grafinės plokštės yra žymiai greitesnės, nei AMD ar Intel APU esantys grafiniai posistemiai.

Visgi, APU turi privalumų. Jie naudoja mažiau energijos, yra pigesni, nei įsigyjant procesorių ir dar diskretinę vaizdo plokštę. Kompiuterių naudotojams, kurie nežaidžia, arba žaidžia tik su žaidimų kompiuteriais, APU procesoriai bus puikus pasirinkimas, tačiau spėlioti anksti. Tiesiog pažiūrėsime, kaip seksis Intel Sandy Bridge ir AMD APU procesoriams rinkoje.

5 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    O kas belieka nVidia sakyti… Low-end diskretinių lygyje puikiai isimaišo APU.

  2. pushaz parašė:

    Kas pirko pirks ir toliau cpu+normali vga,kas nores bent jau kazka normaliau pazaist (nors kol rinkoje bus dabartines konsoles,neprireiks galingo pc),netgi naujieji Sandy Bridge tenkins tik tuos,kas dirbs,o nezais su pc.
    Kas NV belieka sakyt sakai? Tai kad jie gerai ir sako..Kol tikrai vertas demesio cpu+gpu viename atsiras,bus ir naujos konsoles,o tada ir prireiks vel normaliu,galingu vga,nes geimu kartele vel bus pakelta kuriam laikui.
    Daug kas pirks Sandy Bridge,ir daug kas des normalia vga,tad NV sako teisingai

  3. Atavar parašė:

    NV… nerimauti jiems vis tik yra del ko. Del pacios tendencijos. Ziurek, kaip nori, bet APU jau dabar atims didele dali low-endiniu diskretiniu vaizdo ploksciu rinkos. Aisku tiek AMD tiek NV pagrindines pajamos byra pagrinde is midle-end\’iniu ir PRO vaizdushkiu, bet vis tiek nemalonu, kai netenki pajamu is kazkurios rinkos dalies. Jei AMD ta netekti kompencuoti tures su kuo (tiksliau pakeis ja su savo APU), tai NV uzimama rinkos dalis dar labiau susiures.
    Tuo paciu APU sudarys labai didele konkurencija Tegra ir Ion. Irgi papildomu pajamu tai tikrai neatnes – greiciau priesingai.
    Artimiausiu metu NV spaudimas tikrai tik dides low-end, dalies mid-end, mobile ir embeded srityse.

  4. Maariux parašė:

    pushaz, mes nesnekame apie vga pro serijas. Konsolių, iš esmės, atnaujinti nežada dar bent iki 2015 m. Iki tol bus pamirštas SB ir buldozeriai.Intel jau kitais metais planuoja 22 nm procesa (aišku AMD atsilieka nemažai), po dar kelių metų pažanga turėtų būti dar didsnė. Todėl galima tikėtis bent jau kažko tarp low-end ir mid-end.
    O dabar AMD/Intel APU galėtų drąsiai pakeisti ofisinius pc kurie dauguma turi integruotas arba low-end vga.
    Ši rinkos dalis sudaro tikrai nemažą dalį nuo bendrosios dalies.
    nV neturi ką pasiūlyti šiam segmentui, tik low-end diskretines.

  5. linaaslt parašė:

    nv turi ko nerimauti, nes dauguma ofisu ir namu vartotoju kurie negeimina sudaro didziaja dali kompiuteriu turetoju pasaulyje. Tokie kompai dazniausiai turedavo low-end plokstes, ko ateityje nebeliks. O NV sitoj vietoj neturi ka pasiulyt, nes pigiau nusipirkt cpu su integruota vga, nei papildomai deti low-end plokste. Taip bus sutaupoma biski pinigeliu kas turetu sumazint ir pacio kompo kaina.
    APU dar ilgai nesiorientuos i zaideju segmenta (to jie ir nesiekia pakolkas), jiems svarbiausia didzioji dalis kompiuteriu turetoju, kuriems reik visko kuo pigiau ir nasiau, APU pilnai sugeba atkurti 1080p ir tai yra puikus sprendimas visiems kurie narso nternete ir ziuri filmus.
    NV jaucia, kad po keleto metu bus neprastai isprausta i kampa todel ir peza tokius vejus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.