nVidia atskleidė GT 240 posistemį

Kaip žinia, grafinių lustų gamintojas nVidia toliau tęsia darbus prie naujos kartos grafinių procesorių, kurie įsitaisys kompanijos produktų olimpe, tačiau šį kartą gamintojas praneša ne apie juos, o apie tai, kad ir vėl atnaujinimo vidutinei klasei skirtų produktų liniją.

Keletas žemos klasės, 40nm technologiniu pagrindu gristų GeForce 200 serijos produktų pasirodė dar šių metų liepą nVidia svetainėje kaip stalinių kompiuterių gamintojams skirti produktai iki tol, kol jie pasirodė mažmeninėje prekyboje šių metų spalį. Šį rytą, tuo tarpu, kompanija pristatė dar vieną šios serijos atstovą GT 240, tačiau šis yra kiek spartesnis, nei mūsų minėti posistemiai, o standartinė produkto versija kainuoja tik iki 100 JAV dolerių.

Kalbant apie technines specifikacijas, GeForce GT 240 taipogi yra pagamintas naudojant 40nm technologinį procesą, palaiko DirectX 10.1 API, kaip kad GT 220 ir G210 modeliai, tačiau pasižymi 96 „stream“ procesoriais, 550MHz branduolio ir 850MHz darbinės atminties dažniais. Kaip ir dera vidutinės klasės gaminiui, šis turi kiek siauresnę 128 bitų pralaidos atmintimį, kurios talpa svyruoja nuo 512MB iki 1GB. Tiesa, atminties tipas priklausys nuo gamintojo pasirinkimo. Jei tai bus GDDR5 atmintis, ji dirbs 850MHz dažniu, jei kiek lėtesnė, tai yra DDR3, 1GHz dažniu.

nVidia teigia, kad GT 240 yra tarp GT 220 ir GeForce 9800GT vaizdo plokščių pagal kainą ir siūlomą atlikimą. Verta pažymėti, kad kaip ir GT 240, GT 220 vaizdo posistemis taip pat turi mažiau našesnių brolių savo kartoje, su lėtesne atmintimi ir mažesniais dažniais. Beje, dažną kartą, pasinaudodami nVidia rekomendacijomis, stalinių kompiuterių gamintojai kiek pakelia šios vaizdo plokštės dažnius, taip nenuskriausdami pirkėjų.

Vienoje iš didžiausių internetinių parduotuvių už Atlanto Newegg jau galime rasti penkis GT 240 variantus, kurie skiriasi savo dažniais, atminties talpa ir net jos tipais. Trys iš penkių vaizdo plokščių kainuoja mažiau 100 JAV dolerių ribos, tuo tarpu pigiausias modelis yra įvertintas apie 90 JAV dolerių. Vienintelis gamintojas Palit kol kas siūlo beveik identišką modelį nVidia etalonui už 98 JAV dolerius, tačiau netrukus savo produkciją turėtų pristatyti ir daugiau gamintojų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.