„nVidia“ galimai turės „Pascal“ vaizdo plokščių ir su GDDR5X atmintimi

Gandų susijusių su sekančios kartos vaizdo plokštėmis sulauksime dar ne kartą, bet tikėkimės, kad artėjant pristatymo datai tie gandai bus tikslesni ir tikslesni. Dabar atskriejo žinia, kad kai kurios „Pascal“ architektūros vaizdo plokštės naudos GDDR5X atmintį.

Šios informacijos autoriai „3DCenter“ teigia, kad „nVidia“ jau testuoja ne tik būsimo flagmano „GP100“ lustus, bet ir kiek į žemesnį spartos segmentą nutaikytus „GP104“ grafikos procesorius. „GP104“ atitikmuo dabartinėje gamoje būtų „GM204“ grafikos procesorius montuojamas į GTX 970/980 vaizdo plokštes. Žinoma, kol kas niekas negali pasakyti kokio pavadinimo vaizdo plokštės priglaus „GP104“ lustus, bet malonu žinoti, kad jau vyksta testavimo darbai.

Kita informacijos doze susijusi su tuo, kad kai kurios „Pascal“ architektūros vaizdo plokštės tikriausiai vis dar naudos GDDR5 atmintį. Tiesa, ši atmintis bus kiek patobulinta ir turės prierašą X. GDDR5X atminties pralaidumas turėtų išaugti dvigubai, tad suporavus ją su 256 bit atminties kontroleriu ir nustačius efektyvų 7 GHz dažnį būtų generuojamas 448 GB/s duomenų srautas, tuo tarpu dabar naudojama GDDR5 atmintis prie tokių pat sąlygų generuoja 224 GB/s duomenų pralaidumą. Palyginimui HBM2 atmintis, kurą rasime sparčiausiuose modeliuose generuos net 1 TB/s duomenų srautą. Kadangi į entuziastus nukreipti produktai tikrai naudos HBM2 atmintį, tad GDDR5X atmintį galėtume išvysti kiek silpnesniuose modeliuose nutaikytuose į žemesnius  segmentus. Toks žingsnis atrodytų visai logiškas, nes GDDR5X kaina turėtų būti mažesnė, be to žadama, kad bent kitų metų pradžioje bus juntamas nemenkas HBM2 atminties trūkumas. Tiesa, spėjama, kad GDDR5X atmintis dienos šviesą išvys tik kitų metų pabaigoje.

Visą šia informaciją reikėtų vertinti atsargiai, nes ji turi labai didelę gando etiketę.

2 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    speju kainos atminties krito, visai apsimoka ir ideti

  2. Katonas parašė:

    Man tik keista kodėl anksčiau nesukūrė tos pagerintos GDDR5X atminties, nes ji jau štampuojama 7 metus (HD 4870 išleista 2008) pridedant po kažkiek MHz. Dabar tik liko sulaukti naujos kartos, nes tikrai ne vienam ir ne dviem niežti nagai atsinaujinti GPU

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.