„nVidia GeForce GTX 980“ nuo šiol galėsime rasti ir nešiojamuose kompiuteriuose

Vykstant progresui gauname vis kompaktiškesnius, bet galingesnius  komponentus. „nVidia“ jau seniau šnekėjo, kad mobiliem įrenginiam skirti grafikos spartintuvai beveik prisivys staliniams kompiuteriams skirtus produktus. Atrodo tai pildosi, nes pilną branduolį turinti „GeForce GTX 980“ bus sutinkama ir nešiojamuose kompiuteriuose.

„nVidia“ jau turėjo „GeForce GTX 980M“ grafikos adapterį, kurį siūlydavo nešiojamų kompiuterių gamintojams. Šis grafikos spartintuvas turėjo apkarpytą GM204 lustą su 1536 CUDA branduoliais, veikiančiais 1175 MHz dažniu, o TDP reitingas siekė 125 W.

Dabar išleidžiamas modelis „pametė“ M prierašą ir turi identišką pavadinimą kaip ir staliniams skirtas modelis – „GeForce GTX 980“. Grafikos spartintuvas skirtas nešiojamiems kompiuteriams tuo pačiu išlaikė ir visas specifikacijas: 2048 CUDA branduoliai, 128 TMUs, 64 ROPS bei 256 bit atminties kontroleris. Atminties kiekis galės būti 4/8 GB, o dažnis sieks 7008 MHz. Grafikos procesoriaus branduolio dažnis galės kilti iki 1218 MHz. Kas svarbiausia, norintys spartinti ir koreaguoti ventiliatoriaus darbą, tai galės padaryti be jokių apribojimų. Šio grafikos adapterio TDP reitingas bus apie 150 W. Nešiojamųjų kompiuterių segmente yra tikrai nemažai.

Kadangi nešiojamiems kompiuteriams skirta „GeForce GTX 980“ turi tokias pačias specifikacijas kaip ir mums puikiai žinoma stalinių kompiuterių versija, spartos skirtumas tarp šių modelių yra minimalus.

6 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    super, tik reikia jau nesiojama statyti ant gerai vedinamo padeklo

  2. Stipena parašė:

    Vakar kaiptik žiūrėjau, laptopai tokie nemaži nemaži, bet performance nuo stalinio PC tik 1% mažesni. https://www.youtube.com/watch?v=WcrJkF9aMXc

  3. SoTOP parašė:

    Bus kelios versijos sitos plokstes, pagal gandus bus tik pora kompu kur bus pilnai atrakinta, o kituose bus apribotos versijos. Pilna versija naudoja MXM 3.0b, prasktiskai nera kompu kurie tokia versija palaiko, todel reiks suprojektuot is naujo. Paprasta MXM 3.0 versija tiks siek tiek daugiau kompu bet bus apribota.

  4. vacoum parašė:

    is patirties karsta vasaros diena neis pazaisti ant max apkrovu, arba uz ventiliatoriai kaip geras siurblys

  5. Stipena parašė:

    Kokią dar karštą dieną? Lietuvoje? O ir šiaip yra laptopų su water cooling dock’ais, so…

  6. ZeroFM parašė:

    jo merki laptopą į balėją ir loši … battery life koks 30min lošiant

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.