„nVidia“ ir toliau dominuoja diskretinių vaizdo plokščių pardavimuose

„John Peddie Research“ kiekvieną metų ketvirtį atliekamos diskretinių vaizdo plokščių pardavimo analizės šįkart rodo, kad šiek tiek pagyvėjusioje rinkoje „nVidia“ nežymiai sustiprino turėtas pozicijas ir šiuo metu kontroliuoja net 65 % diskretinių vaizdo plokščių pardavimų.

Ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje buvo parduota ~15 mln grafikos spartintuvų. Tai 3 % didesnis skaičius lyginant tiek su trečiu metų ketvirčiu, tiek su lygiai prieš metus užfiksuotu rezultatu. Stalinių kompiuterių rinka per tris mėnesius padidėjo 4,45 %, tačiau metine išraiška susitraukė 6,1 %. Analitikų paskaičiuotas 3 % prieaugis neatrodo optimistiškai, kadangi per paskutinius dešimt metų vidutinis augimas, pereinant iš trečio į ketvirtą ketvirtį, siekė net 10 %.

Paliekant trečiąjį ketvirtį ir žengiant į ketvirtąjį balansas tarp pagrindinių varžovų beveik nepasikeitė. AMD pardavimai smuko trimis procentais, o „nVidia“ išaugo 3,6 %. Bendra AMD atitenkanti dalis sumažėjo nuo 35,4 iki 35 %, o „žalieji paaugo nuo 64,5 iki 64,9 %. Tačiau lyginant su prieš metus buvusiu rinkos pasidalinimu, AMD dalis paaugo 0,8 %, o tenkanti kompanijai „nVidia“ sumažėjo 0,6 %. Tuo tarpu ir taip miniatūrinės S3 ir „Matrox“ rinkos dalys tendencingai tirpsta.

Į „John Peddie Research“ pateiktus rezultatus įtraukiamos stalinės sistemos, darbo stotys, serverinės ir mokslo paskirties sistemos. Jei 2008 metų pradžioje 63 % diskretinių vaizdo plokščių buvo „surinktos“ iš stalinių kompiuterių, tai dabar šis skaičius nesiekia 42,8 %.

2 Komentarai

  1. Kiewliszki parašė:

    Skaičiai skaičiais, o Radeonų nusipirkt neįmanoma 😀

  2. aiwaris parašė:

    nu jo tikrai gerai pastebeta:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.