„Nvidia Maxwell“ atkeliauja jau šį ketvirtį, GTX 880M – dar vienas „Kepler“

Visų taip laukta „Nvidia Maxwell“ architektūra jau šį ketvirtį tūrėtų būti pristatyta oficialiai, veikiausiai kovo mėnesį. Nors ši žinia tikrai džiugina, bet entuziastai liks nusivylę. Pirmas lustas parengtas pagal naują architektūrą bus žemos spartos branduolys montuojamas į pigiausias vaizdo plokštes. Pagal „Fudzilla“ informaciją naujasis lustas turės „GM117“ kodinį pavadinimą, raidės šifruojasi gan paprastai tai tiesiog „GeForce Maxwell“, o skaičiai žymi grafikos procesoriaus branduolio modelį.

Šis žemos spartos „GM117“ lustas bus skirtas pakeisti GK208 branduolį, varomą „Kepler“ architektūros, kuris būdavo montuojamas į GT 640 ir GT 630 vaizdo plokštes. Tas pats silicis gali būti naudojamas ir mobiliuose įrenginiuose, nes lustas turi puikias energijos tausojimo savybes. Greitesnių „Maxwell“ gali tekti palaukti kiek ilgiau, spekuliuojama, kad GTX650 lygio „Maxwell“ atnaujinimas gali pasirodyti po keletos mėnesių po to kai pasirodys „GM117“. Nauja „Nvidia“ architektūra gyvenimą pradės gaminama pagal 28nm techprocesą, kada galėsime sulaukti produktų paremtų 20nm žinių kol kas nėra.

Dar prieš naujus metus buvo pasirodę spekuliacijų, kad GTX 880M gali turėti „Maxwell“ branduolį, apie tai rašėme čia. Bet dabar galutinai aišku, kad mobilūs GTX 8xxx šeimos „Nvidia“ vaizdo spartintuvai yra gryniausi senos kartos „Kepler“ su kiek pakeltais dažniais. O tai reiškia tik viena, „Nvidia“ trečia kart kaip mobilių įrenginių flagmaną stumią tą patį branduolį. 

3 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Siaubas 😀

  2. PhaNtoM parašė:

    Tikrai, kad siaubas… Kam išvis dabar tą 880M kišt..? Kas bus, kai mobilios maxwell platformos pasirodys? Pavadins 880MX? 😀

  3. JisVisadaSalia parašė:

    Per dažnai jau leidžia viską. Bet matyt poreikis yra… Nesvarbu, jog ką tik atsinaujinai, galbūt kažkam ką tik paseno kompiuteris 4 ar 7 metais…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.