nVidia oficialiai pristatė ION 2 platformą

Vienas iš didžiausių grafinių plokščių gamintojų nVidia oficialiai pristatė naujos kartos ION platformą, kuri geriau žinoma tiesiog ION 2 vardu. Šios platformos pasirodymas nebuvo staigmena, tiesiog artimiausiu metu sužinosime daugiau apie produktus, kurie palaikys šią platformą, kurios „arkliukas“ – „spartus“ grafinis lustas.

Naujoji ION 2 taip pat palaikys nVidia Optimus technologiją, kuri išjungs/pajungs tai nVidia ION 2 GPU, tai Intel Pineview lustų rinkinyje esančią Intel GMA3150 vaizdo plokštę. Tai, kaip galite suprasti, padės taupyti energiją, negu naudojant tik ION 2 grafinį lustą. Kalbant apie pastarąjį, tiek internetiniuose nešiojamuosiuose, tiek staliniuose kompiuteriuose bus naudojamos nVidia GeForce G210 atmainos. Tai reiškia, jog platforma tikrai pasižymės HDMI išvestimi, susidoros su 1080p rezoliucijos medžiaga ir palaikys Windows 7 Home Premium OS.

Nežinia, apie kokį vidutinės klasės žaidimą kalbą nVidia, kas, mano galva, yra didžiausia nesąmonė, tačiau tenka pripažinti, kad tai iš tiesų geriau už šiuo metu siūlomą Broadcom Crystal HD akseleratorių ir G210 lustas puikiai susitvarko su visais aukštos kokybės filmais. Pratęsiant mintį apie nVidia Optimus, kompanija teigia, kad internetiniai nešiojamieji galės veikti iki 10 valandų. Neaišku, ar tos dešimt valandų reiškia tik tą atvejį, kai ION GPU nebus nei karto pajungtas.

Ir kas gi dėl aktulių produktų? Kai Acer Aspire 532G pasirodė dar praėjusį mėnesį, nVidia žada dar 30 ION 2 nešiojamųjų ir stalinių kompiuterių prieš šią vasarą. Kompanija taip pat patvirtino, kad Asus atnaujins savo Eee PC 1201PN modelį, viskas viename kompiuterį Eee Top 2010P ir Eee Box dėžes. Neatsiliks ir kiti stambūs partneriai, kaip Lenovo ir Acer, o iš pastarojo gamintojo galime tikėtis ir produktų su Blu-Ray optiniais įrenginiais Revo serijoje.


1 Komentaras

  1. nugat parašė:

    Nieko nesupratau iš to klipo… 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.