nVIDIA pademonstravo mobilų Kal-El procesorių

Sulaukiusi gana neblogų atsiliepimų apie Tegra 2 platformą, kompanija nVIDIA suskubo atskleisti šiek tiek informacijos apie savo sekantį mobilų procesorių kodiniu vardu Kal-El, kuris bus panaudotas artėjančioje Tegra 3 platformoje.

Taigi, Kal-El bus net 5 kartus spartesnis už Tegra 2. Tokį didelį spartos prieaugį leido pasiekti į lustą integruoti 4x Cortex-A9 branduoliai, vietoje dabartinėje Tegra 2 sistemoje naudojamų dviejų. Padidintas ir taktinis branduolių dažnis nuo 1 GHz iki 1.5 GHz. Kal-El turės nepakitusio dydžio 1 MB L2 atmintį (cache), tačiau platesnis 32-bit atminties kontroleris leis palaikyti kur kas spartesnę LPDDR2 atmintį. Pasak nVIDIA, tai leis lygiuotis į Core 2 Duo T7200 teikiamą spartą. Kaip ir pirmtakas, Tegra 3 bus gaminamas pagal tą patį 40nm technologinį procesą, tačiau architektūriniai sprendimai neleido itin drastiškai padidėti suvartojamos elektros kiekiui: prie panašių apkrovų abiejų platformų elektros sąnaudos turėtų išlikti labai panašios. Teigiama, jog Kal-El naudos ~34W.

Pakeitimų sulaukė ir integruotas GeForce ULP grafinis lustas. Nors architektūra išliko ta pati, tačiau padidėjo vaizdo apdorojimo vienetų skaičius – nuo 8 iki 12. Deja, tačiau informacijos apie dažnius kol kas nėra. Kal-El palaikys iki 2560×1600 taškų rezoliuciją ir turėtų būti pakankamai galingas susidoroti tiek su 1080p60, tiek ir su 3D vaizdais.

Dirbdama itin apsukriai, nVIDIA jau spėjo pademonstruoti Tegra 3 MWC 2011 parodoje. Kompanijos teigimu, pirmieji planšetai, naudojantys Kal-El gali pasirodyti jau rugpjūtį, o išmanieji telefonai – paskutiniame šių metų ketvirtyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.