„Nvidia“ padidino rinkos dalį AMD sąskaita

 Pasak „Jon Peddie Research“ paskutinis 2014 metų ketvirtis diskrečių vaizdo plokščių rinkoje „Nvidia“ buvo labai sėkmingas, ko negalima pasakyti apie AMD. Žalieji atėmė nemažą rinkos dalį iš raudonųjų ir dabar gali pasigirti kontroliuojantys net 76% diskrečių vaizdo plokščių rinkos.

Per paskutinius tris praėjusių metų mėnesius diskrečių vaizdo spartintuvų parduota net 17.5% mažiau jei lygintumėm laikotarpį prieš metus, jei palyginimui paimtume prieš tai buvusį ketvirtį pardavimai menko tik 0,7%. Tuo tarpu AMD lyginant 4 su 3 ketvirčiu pardavė net 16% mažiau savo diskrečių grafikos sprendimų, kai tuo tarpu „Nvidia“ pardavimai augo 5.5%.

Dėl tokios dinamikos AMD per metus nuo užimamos trečdalio rinkos dabar tenkinasi tik ketvirtadaliu. Mums paprastiems pirkėjams, toks konkurencijos lygio smukimas tikrai nieko gero nežada. 

4 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    jei greitai dar nieko naujo AMD nepristatys, tai greitai praras dar dali rinkos

  2. bronius parašė:

    Greit nieko ir nebus, nes tyla….

  3. Maariux parašė:

    Na AMD pasiėmė nemažai iš konsolių.
    PS4 ir XO parduota 30M. Panašiai kiek ir NV per 2014 diskrečiųjų.
    Šiaip jeigu konkurencijos ir VGA sektoriuje neliks tai nu ir nafik tada.

  4. Katonas parašė:

    Tai jau dabar tas konkurencijos nebuvimas mus paprastus vartotojus skriaudzia labai labai. Kazkada seniai seniai GM204 atitkmuo butu ne GTX 980/970, o GTX 960 tuo pat ir kaina atitinkama, o GTX 960 esantis GM206 sedetu kortoj kainuojancioj 150e

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.