„Nvidia Pascal GP100“ grafikos procesorius turės 4096 bit atminties magistralę

Sekančios kartos vaizdo plokštės dar tik horizonte, bet jau dabar gauname trupinėlį informacijos apie būsimą „Nvidia“ flagmano grafikos procesorių GP100, kuris bus gaminamas pasitelkiant 16 nm FinFET+ litografiją ir turės „Pascal“ architektūrą.

„GP100“ lustas gaus dvi atminties posistemės konfigūracijas. Viena versija bus skirta žaidėjams, kita – orientuota į klientus, kurie atlieka sudėtingus skaičiavimus. Abejais atvejais grafikos procesorius turės 4096 bit atminties magistralę.

Žaidėjams skirta versija gaus keturias HBM2 atminties lustų krūveles, o kiekvienoje iš jų bus sukrautos keturios atminties mikroschemos (4-Hi). Dažnis sieks 1GHz . Tuo tarpu į kur kas pelningesnį rinkos segmentą nutaikyta GP100 versija turės irgi keturias HBM2 atminties lustų krūveles, bet kiekvienoje jų bus sutalpinta po aštuonias atminties mikroschemas (8-Hi). Dažnis taip pat sieks 1 GHz.

Priminsime, kad 16 FinFET+ techprocesas atneš daug daugiau spartos į grafikos adapterių rinką. Lyginant su 28 nm pažangesnis 16 nm FinFET+ gamybos metodas turėtų pasiūlyti iki 65 % didesnį dažnį su tokiomis pačiomis elektros sąnaudomis, dvigubą tranzistorių kiekį tame pačiame plote ar 70 % mažesnes elektros sąnaudas lustams veikiant tokiu pačiu dažniu.

Kol kas lieka visiškai neaišku, kada sulauksime sekančios kartos vaizdo plokščių. Dabar galima pasakyti, kad tiek „Nvidia“, tiek AMD jau turi pasigaminę inžinerinius lustų pavyzdžius, o dažniausiai po to iki masinės gamybos būna likę 9-12 mėnesių. 

4 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Tikriausiai naujų GPU nesulauksim iki 2016 q2. Tad laukti liko labai ilgai 🙁

  2. vacoum parašė:

    normaliai, pats tas, iki to laiko man uzteks sios kartos vaizdo plokstes, nes nesamone kas puse metu atsinaujinti. Iseis to verti zaidimai (arba ne, ziurint i downgrade politika) ir gal reikes su nauja plokste ir monika atsinaujinti.

  3. Maariux parašė:

    Kartais AMD ne 14nm tech. procesa turetu naudoti ?
    28nm netvarkingai spaudziasi iki 16nm.

  4. Katonas parašė:

    Kol kas niekas nežino ką AMD naudos, pasakyta tik tiek kad iškepė pirmus lustus ant FinFET, o tai gali būti tiek TSMC 16 nm, tiek Samsung/Globalfuondries 14 nm

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.