nVidia pristatys Optimus analogą SB platformoms

Manau, jog ne vienas iš jūsų yra girdėjęs apie kompanijos nVidia technologiją Optimus, kuri padeda taupyti energiją nešiojamuosiuose kompiuteriuose. nVidia patvirtino, kad Optimus analogą ruošia ir Intel Sandy Bridge stalinėms platformoms.

Stalinė Optimus versija bus pristatyta šių metų Computex parodoje ir dirbs su visais Intel H67 bei Z68 lustų rinkiniais, tačiau pagrindinės su jais turės turėti bent vieną vaizdo išvestį. Štai, pavyzdžiui, kai kurios Gigabyte Z68 pagrindinės jos neturės, taigi Optimus jose neveiks.

nVidia technologija patraukli tuo, jog ji nereikalauja jokių papildomų patobulinimų, o nekainuos nei cento. Kabliukas tik tame, jog ši technologija, kas mums nekelia visiškai jokios nuostabus, veiks tik tose sistemose, kuriose bus nVidia grafikos posistemiai.

Galime priminti, kad nVidia Optimus analogas staliniams Intel Sandy Bridge kompiuteriams leis sutaupyti energijos dėl to, jog ši technologija pagal poreikį įjungia arba integruoto grafinio lusto, arba diskretinės vaizdo plokštės pajėgumus. Tai reiškia, jog naršydami, redaguodami dokumentus naudosite Intel HD grafiką, o žaisdami – jau galingą nVidia diskretinę vaizdo plokštę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.