nVidia ruošia mobilias GeForce 400 serijos plokštes birželiui?

Pavadinkime tai šiokiu tokiu nesusipratimu, tačiau technikos entuziastai, kurie apsilankė Eurocom interneto svetainėje ir bandė sau susirinkti nešiojamąjį, pastebėjo, kad pasirinkime matoma ir nVidia GeForce GTX 480M vaizdo plokštė.

Žinoma, informacijos nėra daug, taip pat neaišku, ar tai – tikrai teisinga informacija. Bet kokiu atveju, pažvelgus į Eurocom pasiūlymą matyti, kad GeForce GTX 480M mobili grafinė plokštė turėtų būti pagaminta Fermi architektūros pagrindu ir pagaliau palaikys DirectX 11, tad tai tikrai nebus dar vienas serijos pervardinimas.

Tikėtina, kad posistemis bus pagamintas 40nm technologiniu procesu, o, pasak nutekėjusios informacijos, jo TDP sieks „vos“ 100W. Tai reiškia neabejotinai daugiau už esamą mobilų galiūną GTX 280M bei kiek daugiau už dviejų Intel Core i7 820QM išskleidžiamą energiją. Pridėtina kaina prie standartinės konfigūracijos, pasirinkus naująjį vaizdo posistemį, sieks apie 270 eurų.

Galime priminti, kad praėjusį mėnesį sklandė gandai, jog nVidia praplės savo GeForce 400 serijos vaizdo plokščių liniją naujais, mažiau energijos suvartojančiais ir kiek lėtesniais produktais jau Computex 2010 parodos metu. Atrodo, kad tuo pat metu gali būti pristatyti ir aukštos klasės naujieji mobilūs lustai.

4 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Na ten jau is serijos bus nebe nesiojamas laptopas, o stalinis geiminis laptopas sveriantis 5kg ir netempiantis ne 1h su ta gtx480…

  2. ToBeX parašė:

    svinini akuma montuos prie laptopo, masinini turbut.

  3. phemark parašė:

    Mobility 5870 – 50W, 480M – 100W, skirtumas \"truputi\" didelis:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.