nVidia ruošia Tegra 3 platformą?

Kokia agresyvi nešiojamųjų įrenginių rinkoje gali būti kompanija nVidia? Jai ne tik pasisekė, nes gigantas Google jos Tegra 2 platformą pasirinko kaip numatytąją Android 3.0 operacine sistema pagrįstiems įrenginiams, tačiau kompanija net nemano sustoti.

Nutekėjusiose skaidrėse matyti, kad jau šių metų pavasarį nVidia pristatys atnaujintą Tegra 2 aparatinę įrangą, kuri sugebės susidoroti su ypač populiaria 3D technologija, tačiau įdomiausia pasidaro tada, kai žvelgiame toliau ir pastebime Tegra 3 platformą.

Jei informacija yra teisinga, Tegra 3 platforma bus nutaikyta, kaip ir Tegra 2, į išmaniuosius telefonus ir planšetus, tačiau pasižymės skirtingais parametrais. Štai planšetams skirta Tegra 3 turės net keturis branduolius, o procesorius dirbs 1.5GHz dažniu. Grafinis procesorius esantis platformoje, pasak nVidia, bus net tris kartus spartesnis ir gebės lengvai susidoroti su Full HD rezoliucija.

Išmaniesiems telefonams skirtoje Tegra 2 procesorius galės būti ir dviejų, ir keturių branduolių, tačiau apie maksimalų taktinį dažnį neužsimenama. Visgi mes spėjame, kad Tegra 3 platforma skirta planšetams bus spartesnė nei ta, kurią matysime išmaniuosiuose telefonuose. Startas? Nepatikėsite, tačiau jis jau šiais metais, šį rudenį. Laukiame.

1 Komentaras

  1. lightray parašė:

    O kodėl negali nebuko procą įmest 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.